Můj kousek štěstí

Vyzkoušejte brambory pro krásu!

Vyzkoušejte brambory pro krásu!

Nemusíte utrácet spoustu peněz, aby vaše pleť a vlasy byly krásné a v dobré kondici. Stačí sáhnout po obyčejných bramborách. Brambory jsou obyčejnou zeleninou v kuchyni s neobyčejnými vlastnostmi.

Jsou bohaté na škrob a vitaminy C a B, vápník, a prospívají nejen zdraví, ale také kráse. Přinášíme vám několik kosmetických tipů, na co všechno se brambory dají použít. Kruhy pod očima Bramborová šťáva je skvělým pomocníkem při zmírňování a odstraňování tmavých kruhů pod očima.

Je jen potřeba ji používat pravidelně. A jak na to? Oloupejte větší bramboru, odkrojte dva silnější plátky a přiložte si je na oči. Nechte je působit 20 minuta a pak oči opláchněte vlažnou vodou. Můžete také použít vymačkanou šťávu z nastrouhané syrové brambory.

Namočte do ní vatový tampon, přiložte ho pod oči aspoň na 20 minut, ale můžete ho nechat působit celou noc – stačí jen tamponky přichytit náplastí. Proceduru opakujte každý den podobu 15 dní, kdy se projeví první výsledky.

Po nějakém čase ji můžete zopakovat. Zmírnění vrásek Vitamin C obsažený v bramborách působí proti stárnutí pleti. Nastrouhejte bramboru a šťávu z ní aplikujte přímo na obličej jako sérum. Nechte ji působit 20 minut a pak opláchněte a použijte krém.

Tato procedura vrásky výrazně zmírní a zároveň zpomalí proces stárnutí. Vyhlazení pleti Po odlíčení a vyčištění pleti můžete šťávu z brambor použít jako přírodní tonikum. Smíchejte polévkovou lžíci bramborové šťávy s polévkovou lžící šťávy ze salátové okurky.

Pomocí kosmetického tamponu směs rovnoměrně naneste na obličej a po chvíli opláchněte. Směs bramborové a okurkové šťávy reguluje vylučování mazu, uzavře póry a vyhladí pleť. Na skvrny a jizvy Bramborová šťáva si poradí i s tmavými skvrnami nebo menšími jizvami.

V míse smíchejte stejné množství bramborové a citronové šťávy. Tamponem nebo vatovou tyčinkou aplikujte směs jednou denně přímo na skvrny či jizvičky a nechte působit. Po týdnu pravidelného používání budou skvrny světlejší a jizvy nenápadnější.

Suché vlasy i šediny Bramborové vlasové tonikum je balzámem na suché vlasy. Brambory oloupejte, zalijte vodou, 20 minut vařte a pak vodu slijte do nádoby. Když bude vlažná, použijte ji na poslední opláchnutí umytých vlasů.

Opakujte 2–3x týdně, vlasy budou hebké a lesklé. Bramborové slupky oceníte, pokud máte na hlavě šediny – fungují totiž jako výborné přírodní barvivo. Připravíte si ho jednoduše. Slupky z brambor povařte asi půl hodiny ve vodě a pak nechte vývar zchladnout.

Poté ho sceďte a výluhem si jednoduše opláchněte umyté vlasy. Výsledek se dostaví už po několika takových přelivech – šedivé vlasy začnou přirozeně tmavnout. Čím déle jej budete používat, tím více budou šediny mizet.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden