Můj čas na kafíčko

Vyzkoušejte domácí cvičení!

Nebaví vám chodit cvičit mezi ostatní ženy nebo se dokonce stydíte? To vůbec nevadí! Cvičte v pohodlí vašeho domova! Doba, kdy budete cvičit je jen na vás, protože každému vyhovuje něco jiného, ale obecně se doporučuje cvičit hned ráno po probuzení.

Tělo se tak perfektně nastartuje na celý den a navíc budete mít hned ráno splněno.

Rozehřátí a protažení

Než se pustíte do jednotlivých cviků, měla byste svoje tělo pořádně rozehřát. Jak? Stačí si udělat pár protahovacích cviků především na ruce, nohy a bok. To je důležité hlavně proto, abyste si během samotného cvičení nechtěně nenatáhla nějaký sval. Nezapomeňte také krouživými pohyby rozhýbat klouby.

Samotné posilování

Cviky jsou takové, abyste k nim nepotřebovala žádné speciální pomůcky z tělocvičny a zároveň jste na ně nepotřebovala moc místa, takže se dají cvičit i ve velmi malém bytě. Pro posílení břicha si lehněte na podložku, pokrčte kolena a přibližujte hlavu ke kolenům. Ruce zkřižte na hrudníku. Záda posílíte tak, že si lehnete na břicho, vzpažíte ruce a s výdechem zvedáte paže i nohy od země. Nohy a zadek vyposilujete klasickými efektivními dřepy. Celé cvičení pravidelně prodýchejte.

Uvolnění na závěr

Na závěr si nechte trochu času, abyste se mohla dostatečně po cvičení protáhnout. Vše dělejte lehkým tahem, nikoliv prudkým škubáním. Protahujte hlavně ty svaly, které jste nejvíce potrápila cvičením. Jestli tuto fázi přeskočíte, vězte, že budete další den rozbolavělá a do dalšího cvičení se vám už nebude chtít.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden