Můj čas na kafíčko

Vyzkoušejte vodní sporty

Přemýšlíte nad cvičením, při kterém byste si protáhla svaly a klouby, ale bojíte se, abyste se nezranila? Tak zkuste vodní aerobik, který má oproti klasickému cvičení nespočet výhod. Nejenže si zlepšíte fyzickou sílu a výkonnost, ale také krevní oběh a dokonce si i posílíte srdce.

Jaké jsou jeho výhody?

Potřebujete zhubnout? Díky vodnímu aerobiku budete spalovat až čtyřikrát rychleji! Navíc nedochází k přetěžování kloubů a páteře. Pohyb ve vodě rovněž navozuje psychické i fyzické uvolnění. A pokud vás trápí celulitida, rovněž začněte s vodním aerobikem. Navíc toto cvičení mohou absolvovat i neplavci.

Co potřebujete ke cvičení?

Stačí vám pohodlné sportovní plavky, ručník nebo osuška a plážové boty. Pokud si nechcete zničit účes, rovněž si pořiďte i koupací čepici. K pití si pak vezměte neperlivou vodu s citrónem nebo neslazený bylinkový čaj.

Z čeho vybírat?

Vodní aerobik existuje v několika variantách. Sama si vyberete, které cvičení vám vyhovuje nejvíce. Aqua jogging je jakýsi běh ve vodě, ovšem s rehabilitačními účinky a šetrný ke kloubům. Je ideální pro snížení hmotnosti a zvýšení fyzické kondice. Aqua relax je zas spíše o posilování a protahování. Dochází při něm k psychickému uvolňování a odstraňuje stres. Toto cvičení využívá prvků jógy. Aqua kick box zas obsahuje bojové prvky. A pokud ráda tancujete, jednoznačně zvolte aqua dance.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden