Můj čas na kafíčko

Vyzkoušejte životabudič!

Máte problémy se soustředěním, trápí vás stres a špatné zažívání? Seznamte se se zázračným všelékem, houbou korálovcem ježatým! Dokáže vyzrát nejen na oslabenou imunitu a ztrátu koncentrace, ale řeší i potíže s trávicím ústrojím a navíc příznivě stimuluje nervovou soustavu.

Patří mezi jedlé houby rostoucí u nás na podzim na dřevu listnáčů (buků a dubů) a tvarem připomíná mořský korál. Jeho kulovité plody jsou bílé až nažloutlé, dorůstají 25 cm v průměru a jsou pokryté ostny. Houba obsahuje spoustu draslíku, fosforu a prospěšných aminokyselin. Dužina je bohatá na polysacharidy a polypeptidy.

Jak prospívá?

Korálovec je hojně využíván v čínské medicíně k podpoře imunitního systému, tradičně se však využívá spíše jako podpůrný prostředek u tělesné vyčerpanosti a při různých zánětech. Blahodárně působí na žaludeční a dvanáctníkové vředy, pomáhá při zánětech žaludeční sliznice, při léčbě rakoviny žaludku, jícnu a tlustého střeva, a také děložního čípku. Posiluje nervovou soustavu, oceníte ho při únavě a stresu. Snižuje hladinu cholesterolu a pomáhá udržovat průchodnost cév. Koupíte ho v lékárnách ve formě přírodního doplňku stravy Hericium erinaceus.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden