Moje chvilka pohody

Vyzmizíkujte vrásky jednoduchými cviky

Nejen správná kosmetika, ale i cvičení obličejových svalů jsou důležitou prevencí a účinným řešením, jak zlepšit stav pleti a ovlivnit vznik a prohlubování vrásek.

Pokud je obličejová gymnastika prováděna správně, může napravit především různé zlozvyky při stahování svalů obličeje, například neuvědomělé grimasy nebo podmračenost, a může zmírnit jejich důsledky v podobě různých projevů na pleti – například hlubokých vrásek.

Pravidelné cvičení postupně zlepšuje prokrvení pleti, uvede do pohybu lymfu a zbaví obličej otoků. To je pro pleť velmi blahodárné, je tím posílena její přirozená regenerace, výživa a čištění. Cvičit byste měla ráno i večer, vždy zhruba pět minut.

Hladké čelo

Doprostřed čela položte obě ruce tak, že se ho budou dotýkat pouze konečky prstů a malíčky budete mít pod obočím. Prsty zlehka tlačte na pokožku čela a pomalu je posouvejte směrem ke spánkům. Masírujte po dobu pěti vteřin.

Pevné tváře

Stiskněte rty co nejsilněji k sobě a vtahujte je dovnitř. Bradu mějte napnutou a spodní ret povytáhněte směrem nahoru, zároveň s tím se usmějte. Potom si položte spodní část dlaní vedle rtů a jemně tlačte koutky směrem nahoru po dobu pěti vteřin. Poté krouživými pohyby jemně namasírujte klouby čelistí.

Oční okolí

Proti kruhům pod očima umístěte tři prsty k vnějšímu očnímu koutku. Kůži tady táhněte jemně ke spánkům a pomalu zavírejte a otevírejte oči. Několikrát opakujte. Na povolenou kůži kolem očí skvěle zabírá tento cvik: ukazováček položte nad obočí a to vytahujte nahoru, přičemž pomalu zavírejte a otevírejte oko pod ním. Několikrát zopakujte, pak přejděte na druhé oko.

Na mimické vrásky

Otevřete co nejvíce ústa, vyplázněte jazyk, oči zvedněte v sloup a na minutu v této pozici znehybněte. Potom se zhluboka nadechněte nosem, sevřete pěsti a silně napněte všechny obličejové svaly. Vydechněte ústy, vyplázněte jazyk a vykulte oči. Opakujte pětkrát.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden