Moje chvilka pohody

Vzácný amulet zachránil životy

Nevím, čím mě ta ošklivá soška uchvátila. Vedla mě snad intuice, že ochrání mou rodinu?

Starověkou Čínu jsem měla v lásce. Před dvěma roky jsme si s manželem řekli, že si zasloužíme nějakou pěknou dovolenou. Peněz jsem měli našetřeno dost a nakonec jsme vybrali Čínu. Moc jsem se těšila a manžel také.

Jako třešničku na dortu jsme si dopřáli výlety na historická místa a prošli jsme se po trzích. Říkala jsem si, že si koupím nějakou sošku jako suvenýr. Nakonec jsem si vybrala sošku želvy.

Budila pozornost

Všichni, kdo ji uviděli, kroutili nevěřícně hlavou. Já si ale v tu chvíli, kdy jsem ji uviděla, neuměla pomoct. Prostě jsem ji musela mít. Nejvíce se smál sošce můj syn. Říkal, že něco tak příšerného v životě neviděl. Já ji ale pečlivě každý den oprašovala a leštila.

Autohavárie

Měsíc po našem návratu se stala hrozná věc. Syn se snachou a malým vnoučkem Vašíkem havarovali v autě. Vnukovi se jako zázrakem nic nestalo, ale snacha i syn na tom byli velmi špatně. Absolvovali několik operací. Každý den jsem se za ně modlila a společně s manželem jsme se starali o Vašíka.

Stejný sen o sošce

Nebesa naše modlitby vyslyšela, syn se snachou se probojovali z nejhoršího. Co ale bylo zvláštní – oba měli v umělém spánku stejný sen. Kralovala v něm moje soška. Byla obrovská a stála u jejich nemocničního lůžka.

Když se prý toužili vznést a letět, želva vytáhla krk a upřela na ně veliké oči. V hrůze se zase vrátili do svého těla. Tak se to stalo několikrát, želva byla vytrvalá, nespustila z nich ani na chvíli oči. Oba se smáli, že teď aspoň vidím, jak je ta moje soška děsivá.

Zvídavý vnuk

Čas běžel, snacha i syn se vrátili domů a všechno bylo zase jako dřív. Uběhl rok a Vašík byl u nás na letních prázdninách. Je to chytrý a zvídavý kluk.

Rád si čte a také na internetu si hledá zajímavosti z historie a o zvířatech. Zrovna jsem vařila jeho oblíbené meruňkové knedlíky, když vnuk spustil poplach. „Babičko, pojď se na něco podívat! Rychle!“

Symbol štěstí a síly

Když jsem doběhla k vnukovi, ukazoval mi na obrazovce jakousi kresbu želvy a pod ní text. „Přečti si to! To tvoje soška zachránila maminku s tatínkem!“ Až mně mrazilo v zádech, když jsem četla, že želva je v čínské mytologii velice rozšířeným symbolem.

Podle knihy o symbolech je znamením stability a štěstí, její krunýř je podle mystiků znázorněním nebe a spodek země, je tak podle esoterických nauk spojena jak se zemí, tak i s nebesy. Také dnes je stále symbolem štěstí, síly a obrany.

Rodinný amulet

To proto jsem byla tou soškou tak posedlá a musela ji mít? Cítila jsem snad šestým smyslem, že budou moji blízcí v ohrožení života? Od té doby sošku leštím s ještě větší láskou a považuji ji za posvátný rodinný amulet.

Alena J. (63), Jičín

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden