Moje chvilka pohody

Vzácný řetízek konal zázraky

Seděla jsem na balkoně našeho domu a byla bezradná. Modlila jsem se a prosila o pomoc. Přiletěl ke mně ptáček a k nohám mi upustil náhrdelník.

Před lety jsem se ocitla ve svízelné situaci. Byla jsem bezradná. Loučila jsem se s naším domem, který jsme si s manželem pořídili. Po jeho smrti se moje finanční situace zhoršila a nezbývalo mi tak nic jiného, než se ho vzdát, abych zvládla zaplatit manželův pohřeb a platby, které nyní zůstaly na mně.

Navždy mě opustil

Těžce jsem se loučila se zahrádkou, s jezírkem a každým kouskem naší oázy, kde jsme žili dlouhá léta a vychovaly zde své děti. S manželem jsme si plánovali, jak si v důchodu našeho domečku a hlavně zahrádky užijeme a budeme tu trávit veškerý čas. A najednou studená sprcha od života. Manžel se důchodu nedožil. Nic z toho, co jsme si plánovali, se už nesplní.

Okřídlený společník

Ze smutných vzpomínek mě vyrušilo vrkání. Na balkon přilétl holoubek a zadíval se na mě. V zobáku cosi držel, ale jelikož byl ode mě asi dva metry daleko, tak jsem nedokázala rozpoznat, co to je. Dlouho jsme si hleděli vzájemně do očí, já jsem se nakonec natáhla po posledním kousku buchty, která ležela na stole a začala ji drobit a házet. Holoubek se snesl na zem, pustil mi k nohám to, co v zobáčku držel a začal uzobávat buchtu.

Zlatý řetízek

Se zájmem jsem zvedla předmět, který holoubek upustil. Byl to řetízek s drobným přívěškem. Vypadal starožitně, ale velice mě zaujal. Nasadila jsem si ho na krk a zalíbil se mi ještě víc. To by mě zajímalo, říkala jsem si, kde k němu ten holoubek přišel. Ten řetízek byl ze zlata, takže měl jistě nějakou hodnotu.

Samé dobré zprávy

Jen několik minut po tom, co jsem si šperk nasadila, mi zavolala dcera, že se jí podařilo získat půjčku za výhodných podmínek. Také syn mi téměř vzápětí oznámil, že získal skvělý kšeft, který nám vytrhne trn z paty. Ale tím dobré zprávy nekončily. Další dny se začaly dít další a další zázraky. Už během týdne bylo nadějné, že ty největší finanční problémy pokryjeme a dům zachráníme. Nemohla jsem tomu uvěřit. Říkala jsem si, že nám pomáhá můj zesnulý manžel odněkud shora. Že by to mohlo být ale řetízkem, mě v tu chvíli vůbec nenapadlo.

Vykonal svoji práci

Po měsíci, kdy už bylo zřejmé, že jsme své jistoty uhájili, jsme s velkou úlevou zašli do místní restaurace. Jak jsme tam tak seděli, oslovil mě starší muž. Znala jsem ho od vidění. Zeptal se mě, kde jsem přišla k řetízku, jež jsem měla kolem krku. Patří prý jeho rodině a je to památka na jeho prababičku, která jej dostala od svého manžela. Řetízek s kamínkem prý chrání jejich rodinu už celé generace. Rodinnou památku jsem muži vrátila a ujistila ho, že i v mém případě řetízek konal zázraky.

Ivana G. (65), Opava

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden