Můj čas na kafíčko

Vztah Jeana Gabina a Marlene Dietrich přerušila válka, po jejím skončení se rozešli!

Můj čas na kafíčko

Během své účasti ve válce o sobě neměli žádné zprávy!

Oba byli velkými legendami 20. století. Spojovala je i aktivní účast ve druhé světové válce. Jean Gabin (†72) a Marlene Dietrich (†90) spolu prožili krátký, ale nezapomenutelný románek.

Tatínek Jeana Gabina si přál, aby jeho syn pokračoval v rodinné tradici a stejně jako on zpíval v kabaretech a operách. Jean mu to nesplnil hned ani přímo. Nejprve šel do světa na zkušenou a vystřídal řadu zaměstnání – většinou se živil rukama.

Pak se ale přece jen dostal do uměleckého světa. Ve slavném kabaretu Moulin Rouge byl nejprve kulisákem, potom tanečníkem a odtud se začala rozvíjet jeho skvělá herecká kariéra.

Chtěl si ji prosadit do svého filmu

Slavná herečka Marlene Dietrich byla sice Němkou, ale když se v její rodné zemi dostal k moci nacismus, vystupovala rázně proti němu. V té době už byla hollywoodskou hvězdou. A právě do Hollywoodu zamířil i Jean Gabin, poté, co odmítl dál natáčet v Němci okupované Francii.

Odhodil pracně dobytou slávu a vlastně začínal znovu. Nelíbilo se mu tam. Musel se učit anglicky a hrát ve filmech, jejichž scénáře se mu nelíbily. Jedinou útěchou mu tehdy byly

Zbývá vám 69% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden