Moje šťastná hvězda

Yvetta Blanarovičová: Pro lásku dělala vše

I po padesátce vypadá fantasticky

Říká se, že krásné ženy to mají v životě lehčí. Herečka a sexsymbol YVETTA BLANAROVIČOVÁ (53) je ale živým důkazem toho, že atraktivní vzhled a sláva pro úspěch v lásce zkrátka nestačí.

 Už v dětství se musela vyrovnat se zradou muže a viděla, jakou ránu může životní partner ženě zasadit. Tehdy se jednalo o jejího vlastního otce, který podváděl její obětavou mámu a od povinností manžela a táty tří dětí utíkal do náručí jiných žen. Když vyšlo najevo, že jedna z jeho milenek čeká dítě, rozpadla se rodina úplně. Možná i proto herečka ve vztazích vždy tolik tápala a nevěděla, co vlastně muži chtějí, ani to, jak si je udržet. Jedno je jisté, po své mamince zdědila neskutečnou trpělivost, důvěřivost a obětavost. „Ona je mimořádně hodná a pokorná. Někdy až moc,“ přiznává herečka, která mnohým utkvěla v paměti jako zlomyslný čertík ve slavné pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci, kde prokázala i svůj skvělý komediální talent. V soukromí ale prožívala jednu ránu za druhou. Jako dítě si o ní často mysleli, že je cikánka. Po svých předcích srbochorvatského původu totiž zdědila snědou pleť, tmavé vlasy a oči. Vyrůstala s matkou a dvěma bratry. Osud tomu ale chtěl, že z pětičlenné rodiny nakonec s maminkou zůstaly samy. Nejprve Yvetta přišla o svého bratra KAROLA (†17), který tragicky zahynul při seskoku padákem. V době, kdy pak prožívala největší profesní úspěchy a pracovní nabídky se jenom hrnuly, ztratila i svého mladšího bratra ALBERTA (†38), který podlehl rakovině plic. Pro herečku to byla obrovská rána. „Ani nevím, kudy mi tenkrát přilétla životní síla,“ diví se dnes tato snědá hnědovláska. Od té doby se ke svým partnerům, především těm, kteří byli o mnoho let mladší, chovala ještě více ochranitelsky a obětavěji. Paradoxně jí to v milostném životě bylo pokaždé spíše na škodu.

Se synem Matyášem. Nedávno oba prožili pekelné chvíle, když se u něj objevilo podezření na rakovinu. Naštěstí to dopadlo dobře.

Raději trpěla, než aby byla sama

Kromě jednoho nepodařeného manželství jí krachoval jeden vztah za druhým. Nápadníků přitom společenská a usměvavá Yvetta měla vždy celé zástupy. Stejně jako v případě manželství si ale nikdy nevybírala správně a zdálo se, že vždy přebírá spíše roli té silnější a zodpovědnější. Zatímco ona do vztahu dávala maximum, její partneři se vezli, nebo ji dokonce využívali. Na kolena ji například dostal konec desetiletého vztahu s podnikatelem JANEM MLEZIVOU (63). „Když se provalila jeho nevěra, tak jsem chvíli měla pocit, že nenávidím celý showbyznys a média, protože to odpálila pro celý národ. To bylo období, kdy mě to moc bolelo a hodně mě to vzalo,“ vzpomínala později. O to větší ranou pro ni bylo, že Mleziva si nedlouho po rozchodu pořídil s mladou milenkou dalšího potomka. Herečka se jen těžko vzpamatovávala také z následujícího rozchodu s o dvanáct let mladším muzikantem MARCEM PILLOU (41), kterému před 18 lety poskytla nejen střechu nad hlavou ve svém vinohradském bytě, ale také mu vydatně pomáhala v kariéře. Odvděčil se jí nevěrou i pěknou řádkou dluhů. „Když poskytujete zázemí svému partnerovi, pomáháte mu čtyři roky, čekáte, že to bude i naopak,“ posteskla si tehdy herečka, která Pillovi dlouho odpouštěla ledacos.
Nevěru ale skousnout nedokázala. „Měla jsem to udělat dřív,“ litovala později s tím, že k rozchodu dlouho hledala odvahu. Ani tady si ale sebeobviňování půvabná bruneta neodpustila. „Asi mu vadilo, že moc pracuji. “

Expřítel Marco: Když nechal zapnutý počítač, zjistila, že ji pomlouval.

Zloba není potřeba

Tenkrát se psal rok 2008 a blížily se Vánoce, které pro ni rozhodně nebyly příliš radostné. Vypadá to však, že historie se opakuje. I letos totiž bude herečka u vánočního stromečku bez partnera a Štědrý den oslaví jen s blízkou rodinou a synem MATYÁŠEM (28). Nedávno totiž přiznala rozchod s posledním přítelem, jehož totožnost sice před veřejností tajila, ale vkládala do něj velké naděje. „Rozešli jsme se. Ale myslím, že ve velmi přátelském duchu,“ prozradila Yvetta, která prý ale nelituje jediného dne a je odhodlaná nechat minulost minulostí a jít zase dál. Den po Štědrém dnu prý věnuje přátelům, kteří by stejně jako ona zůstali sami, protože se s někým rozešli nebo přišli o partnera. „A že je těch kamarádů, kteří se tento rok rozešli a mají těžké období, hromada!“ svěřila se Blanarovičová. Zášť ani nenávist už podle svých slov nechová k žádnému z expartnerů. O nepovedeném manželství s otcem svého syna Matyáše například říká: „Kdybych zůstala se svým manželem, možná už bychom se v současné době hluboce nenáviděli. Udělala jsem pro naše manželství tu nejlepší věc na světě.“

Yvetta vypadá lépe než v mládí, a umí toho využít.

Spokojená rodina je pro ni vším

Jestli je Yvetta za něco kromě své úspěšné kariéry opravdu vděčná, pak je to její malá rodina. Ta jí vyvažuje partnerskou lásku, kterou stále marně hledá. Sice přišla o své dva milované bratry, ale radost jí dělá syn Matyáš a také nevlastní sestra SAŠA (46), která se jí po letech přihlásila z Bratislavy, když jejich otec umíral. Yvetta s ním tehdy nemluvila už 20 let, ale na smrtelné posteli ho vzala na milost. Vztahy navázala i se Sašou a díky jejím dvěma dcerkám se najednou stala i milující tetou. „Máme spolu výjimečný vztah,“ raduje se z rodinných vazeb nestárnoucí herečka.

Přišla o otce i bratra velmi brzy.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden