Můj čas na kafíčko

Yvetta Simonová dávala vždy přednost práci a v soukromém životě na to doplatila!

Můj čas na kafíčko

„Jeden kamarád to před lety vystihl slovy: Už vím, jak to s tebou je – ty ses vdala za publikum. A měl pravdu.“

Ačkoliv Yvettu Simonovou (92) všichni nejvíc dávali dohromady s Milanem Chladilem (†53), nebylo mezi nimi nic víc než přátelství. V jejím osobním životě hráli důležitou roli jiní muži.

To dvojité „t“ má Yvetta Simonová (92) ve svém křestním jménu díky své mamince. Obdivovala totiž šlechtu a připadalo jí to více působivé. Na svět ale přišla jako Yvetta Roubalová.

Sen o baletu skončil předčasně

Dědeček Yvetty pracoval jako štukatér, ale současně měl i kapelu a učil na housle. Odtud se zřejmě rodinné geny přenesly až k legendární zpěvačce. Původně ale chtěla být tanečnicí. Chodila na hodiny baletu i na představení v Národním divadle, ale sen nakonec ztroskotal na fyzických dispozicích Yvetty.

„Dokud jsem stála u tyče, šlo to, ale jak přišly špičky a měla jsem přecupitat sál, bolely mě strašně palce. Učitelka říkala: Dívenka je šikovná, ale je moc statná. Prostě jsem se při své výšce neunesla,“ konstatovala. Až když se tenhle sen zbortil, rozhodla se pro zpívání.

Rodiče chtěli, aby měla i nějaké obecné vzdělání, takže vystudovala obchodní akademii. Po tragické

Zbývá vám 75% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden