Moje šťastná hvězda

Yvonne Přenosilovou drsně ponižoval otec

Vzpomínky na něj by raději vymazala

I přes kariérní úspěch trpěla YVONNE PŘENOSILOVÁ (69) vždy ohromnou trémou, které se dodnes nedokázala zbavit. Domnívá se, že je to trauma z dětství, za které může její otec a jeho přísná výchova.

Jako dítě si známá zpěvačka a moderátorka vůbec neuvědomovala, co se vlastně děje a jaké to na ní jednoho dne zanechá následky. Tvrdí sice, že má na dětství hezké vzpomínky, s postupem času ale přišla na to, že si do dospělosti odnesla také negativní zážitky, které se týkaly přísné výchovy, pro níž se rozhodl její otec.

Ukazovala své modřiny

Někdy byl velmi krutý,“ přiznává s tím, že pro ránu nešel daleko a ona pak spolužákům ve škole ukazovala za poplatek modřiny na celém těle. Týrání ze strany otce ale nebylo jen fyzické, podle jejích slov bylo bolestivé také duševně.

Často od něj slýchala otevřenou kritiku a nebylo ani žádnou výjimkou, že ho zaslechla, jak někomu vypráví, jak je jeho dcera úplně pitomá a nikdy z ní nic nebude. „Dokonce říkal, že má dceru krávu,“ vzpomíná Yvonne, která otce zanedlouho začala vnímat jako svého tyrana, z něhož má velký strach.

Neměla v nikom zastání

Fyzické tresty se samozřejmě nelíbily ani její matce. Bohužel se svého manžela také bála, a tak nikdy nezasáhla. Yvonne vše tiše trpěla, jenže jeho řeči o tom, jak je hloupá a že v životě nic pořádného nedokáže, do budoucna velmi negativně ovlivnily její profesní život.

Trpí totiž chorobnou trémou, která jí vždy ztěžovala každé vystoupení. Tak často jí doma shazovali sebevědomí, že zkrátka neměla možnost ho někde získat.

Proč chtěla raději zemřít?

„Je to hnusná věc,“ stěžuje si zpěvačka a dodává, že jednou kvůli trémě zapomněla text Rusalky přímo během vystoupení.

Byla to pro ni tak ponižující zkušenost, že by prý raději zemřela. Zkoušky jsou pro ni v tomto směru úplně zbytečné. Tvrdí totiž, že text může umět výborně, ale jakmile je v sále třeba jen jeden jediný člověk, přestane si být jistá a lehce vše zapomene.

To by do této svérázné dámy řekl málokdo. Možná ale právě drsné chování má původ v jejím dětství. Přenosilová, jak známo, se s ničím zrovna nemaže a je proto možné, že je to jen tím, že se za tvrdou slupkou skrývá velmi zranitelná a křehká dáma.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden