Můj čas na kafíčko

Z milovaného divadla Karla Effu vyhodili tři roky před důchodem!

Můj čas na kafíčko

Český herec malých rolí Karel Effa (†71) měl jedinečnou tvář, která se nedala zaměnit s jinou. Pohodový komik neměl moc šťastné dětství a také ve stáří si prožil dost těžké chvíle.

V dnešní době, kdy už spousta lidí spolu žije jen tak „na hromádce“, není pojem „nemanželské dítě“ nic, nad čím by se někdo pozastavoval. Ve dvacátých letech minulého století, kdy přišel na svět herec Karel Effa, šlo ale o značnou nevýhodu.

Maminky měl vlastně dvě

Narodil se jako Karel Effenberger. O svém dětství moc rád nevyprávěl, protože byl nechtěným dítětem. Kolegovi v divadle přímo řekl: „Moje maminka, když přišla do jiného stavu, chtěla se mě zbavit.“ Pravdou je, že jeho matka nebyla vdaná a pokud by s ním bývala zůstala doma, přišla by o práci, v době, kdy

Zbývá vám 82% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden