Moje šťastná hvězda

Z nadějného herce se stal za mořem uznávaný lékař

Moje šťastná hvězda

Budoucí skvělý herec a nyní vynikající lékař Vladimír Pucholt (76) se narodil v jednom z nejbolestivějších období české historie. Zatímco Německo právě odstartovalo konečné řešení židovské otázky, na východní frontě zuřila krvavá bitva u Stalingradu.

Vladimírův tatínek byl advokát, což celé rodině později velmi zkomplikovalo život. Malý Vladimír se poprvé objevil před kamerou v pouhých deseti letech jako jeden z chlapců v dobrodružném rodinném filmu Konec strašidel z roku 1952, líčícím statečnost malých pionýrů.

O dva roky později si ho filmaři vybrali znovu jako představitele malého fotoamatéra v komedii Návštěva z oblak, která měla premiéru v roce 1955.

Stačil jen jediný pohled

Pak už se Vladimírova kariéra začínala slibně rozjíždět. Vladimírovi ještě nebylo ani patnáct let, když poprvé hrál pod taktovkou slavného režiséra Jiřího Krejčíka (†95).

V jeho úspěšné komedii O věcech nadpřirozených z roku 1958 si zahrál v povídce Glorie kominického učně. Dodnes se říká, že stačil jeden jediný Pucholtův udivený pohled, aby byl

Zbývá vám 86% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden