Můj kousek štěstí

Z pětičlenné rodiny zůstala jen Yvetta s maminkou!

Herečka YVETTA BLANAROVIČOVÁ (52) vyrůstala ve velké rodině s dvěma bratry, které nadevše milovala. Osud jí však postupně o oba připravil, otec pak její matku opustil a malá Yvetta zůstala na všechno sama.Na bolest, smutek i strach...

Srbochorvatské kořeny, kterým zřejmě Yvetta Blanarovičová vděčí za svou exotickou krásu, rozhodně nezapře. Představitelka malého, ale šikovného čerta z pohádky Princezna ze mlejna od malička vyčnívala, ať už svou nevšední krásou nebo talentem. Měla ráda společnost lidí a dobrou zábavu, rušný život v rodině s pěti členy jí proto náramně vyhovoval. Co víc, Yvetta ho zbožňovala. Jak už to tak ale bývá, žádné štěstí netrvá věčně. Z velké rodiny, kterou tolik milovala, nakonec zbyla jen ona s maminkou.

Zabil se při seskoku padákem
Otec v rodině herečky údajně příliš nefungoval, všechno tak bylo na její mamince, která ale pracovala jako zdravotní sestra a byla víc v práci nežli doma. O Yvettu se tak starali její bratři. Milovala je oba dva, více si však rozuměla s mladším Karolem (†17). „Bráška Karol miloval hory a rád lyžoval. Pak si ale oblíbil parašutismus,“ uvedla herečka. Ten se mu stal v pouhých 17 letech osudným. Za chvíli dobrodružství zaplatil chlapec svým životem. Při jednom ze seskoků se mu neotevřel padák. Neměl sebemenší šanci přežít. Yvettě bylo tehdy 14 let a kromě tragické smrti bratra se musela vyrovnat také s rozvodem rodičů.

Nemoc udeřila bez varování
Otec, který byl pro dívku vždy velkým hudebním i pěveckým vzorem, si našel novou partnerku a jako by pro něho všechno ostatní přestalo existovat.Nepřišel dokonce ani na pohřeb zesnulého Karola! Smrt bratra Yvettou Blanarovičovou hluboce otřásla a významně ovlivnila její další život. Přiznala, že se cítila na tu strašlivou bolest sama, zároveň se ale také bála o maminku, aby ji kruté rány osudu nesrazily na dno. A ona nepřišla i o ni.  Když z hereččina života definitivně zmizel její záletný otec, upnula se ještě více k mamince a staršímu bratrovi Albertovi (†44).  Z pětičlenné rodiny tak zůstali už jen oni. Život ale musel jít dál, ačkoli to nesmírně bolelo.

sestra Yvetty Blanarovicove_reprofoto CT 13. komnata Yvetty Blanarovičové

Yvetta studovala i přesto, že se jí po mamince a rodném Slovensku strašně stýskalo, na konzervatoři v Praze. A první role na sebe nenechaly dlouho čekat. Zdálo se, že štěstěna se k začínající herečce otočila zase čelem.

Jenže osud se zřejmě rozhodl, že bolesti a utrpení ještě nebylo dost, a udeřil znovu. Starší Albert odešel do cizinecké legie. Když se po čase vrátil, zjistili u něho lékaři rakovinu plic. Vědom si toho, že je pro matku i pro sestru životní oporou, nevzdával se a s krutou diagnózou se statečně pral. Vzdorovat nemoci dokázal nakonec ale jen půl roku. Albert zemřel ve věku 44 let. Ani tvrdá nátura, kterou Yvetta dostala do vínku od svých předků, jí nebyla v tuto chvíli platná. Tolik utrpení nemohla unést. „Ani nevím, kudy mi tenkrát přilétala životní síla. Všechno teď bylo na mně,“ svěřila se herečka.

Ozvala se jí sestra
Otec okouzlující herečky si údajně vždycky potrpěl na pěkné ženy. Není proto divu, že se oženil celkem sedmkrát. Se svými manželkami měl mít údajně také děti, kolik jich ale celkem mohlo být, Yvetta vůbec netuší. Dva roky po smrti Alberta přišel Blanarovičové e-mail od nevlastní sestry Saši (38). Herečka neměla o její existenci ani ponětí, ale zpráva ji velmi potěšila.

Saša, otcova nejmladší dcera, chtěla Yvettu informovat, že její otec je vážně nemocný a umírá. Společně ho navštívily a popovídali si. Druhý den zemřel. Od té doby se sestry i s maminkou Yvetty pravidelně vídají. Herečka často říká, že jí odešel otec i milovaní bratři, vrátila se jí však sestra. Vypadá to téměř, jako by někdo seslal životem zkoušené Yvettě Sašu přímo z nebes, aby nezůstala po smrti milovaných bratrů a otce na všechno sama.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden