Můj čas na kafíčko

Za co Šíp utrácí vydělané miliony? Domluvil manželce protekci?

Sebevražda nevlastní dcery ho srazila na kolena. Dnes si žije jako v pohádce. Proč ale tvrdí, že nemá peníze?

Svým humorem si získal desetitisíce fanoušků. Jenže život Karla Šípa (71) není jen zábava. I on si prošel těžkými chvílemi, které si ponese po zbytek života. Dnes vydělává miliony a má o dvě generace mladší manželku. Proč už tu ale dávno nemusel být?

Nejlépe placený český moderátor si střeží soukromí jako oko v hlavě. Ovšem i tak je o něm všeobecně známo, že moderuje nejúspěšnější televizní talkshow Všechnopárty, vydělává obrovské peníze, má o třicet dva let mladší manželku Ivu (39) a před lety ho trápil obrovský spor s bývalou ženou Marcelou Holanovou (65). Co ale známý moderátor Karel Šíp dělá dnes? A proč málem přišel o život?

S bývalým manželem si prošla velkým psychickým tlakem.

Nebýt svědků, mohl zemřít!

Před pár týdny málem přišel o život. Když se vracel z oslavy osmdesátých pátých narozenin Jiřiny Bohdalové, nedával na ulici dostatečný pozor a při shánění taxi ho málem přejela tramvaj! Stačilo málo a Šíp už by nebyl mezi živými. „Šlo opravdu o centimetry a obrovské štěstí. A to si také pan Šíp rychle uvědomil, protože vteřinu po tom, co zběsile zvonící tramvaj odjela, hrůzou zbělal a roztřásl se,“ vypovídal svědek nehody. Když si Šíp uvědomil, co se stalo, celý se prý roztřásl hrůzou. Až v té chvíli mu totiž došlo, co všechno se mohlo stát.

Spolu s Šípem patří mezi nejlépe placené baviče!

Spáchala podivnou sebevraždu

Nejednu tragickou událost už totiž Šíp ve svém životě prožil. V roce 2002 spáchala sebevraždu skokem z okna jeho nemanželská dcera Hana (+20). O pět let později údajně bojoval o život jeho tehdy tříletý syn Honzík (12). Prodělal těžkou operaci kýly, po které musel ještě několik dní zůstat v nemocnici. Taková kýla totiž může malé dítě i zabít! „Kýla se dá laicky popsat tak, že nějaká útroba dutiny břišní se nějakým otvorem z dutiny břišní dostává ven,“ vysvětlují lékaři. A když dojde k takzvanému uskřinují, při němž se vyklenutý obsah nemůže zasunout zpátky do břišní dutiny a hrozí mu odumření, může nastat i smrt. V případě že se včas neprovede operace. V případě Šípova syna ale lékaři naštěstí stihli zasáhnout včas.

S manželkou prožíval muka. Jejich syn málem zemřel!

Kam se poděly všechny peníze?

Své si před pár lety užil i se svou bývalou manželkou Marcelou Holanovou. Po dvaceti letech se rozešli ve zlém a přestali spolu úplně komunikovat.  „To je to, co mě na tom všem nejvíce mrzí. Myslím, že bychom se mohli s Karlem normálně bavit, něco jsme spolu zažili, ale to by on musel chtít,“ prohlásila tehdy zpěvačka. Holanová po Šípovi údajně požadovala osm milionů korun, to ale ještě nevěděla, že spor se potáhne celých třináct let! V roce 2014 nakonec soud rozhodl, že dostane pouze polovinu kupní částky bytu na pražském Žižkově, který Šíp používal jako své útočiště. Zajímavé však je, že známý bavič měl údajně u soudu tvrdit, že nemá žádné peníze! Prohlásil, že všechny jeho peníze v době manželství s Holanovou zmizely. Kam, to už ovšem neřekl. Záhadou je i to, za co může Šíp vydělané miliony tak rychle utrácet. Vždyť patří k nejlépe placeným moderátorům!

Rozešli se ve zlém.

Vydělává 5 milionů ročně

Možná je ten vůbec nejlépe placený bavič. Společně se svou dlouholetou kolegyní a kamarádkou Jiřinou Bohdalovou (85) vedou pomyslné moderátorské příčky už pěknou řádku let. Díky Šípovu pořadu Všechnopárty si prý ročně přijde na více než pět milionů korun! A to už je na české poměry pořádný balík. „Pan Šíp bere daleko více, než jaké jsou honoráře na komerčních televizích. Nevím proč má tak nadstandardní smlouvu,“ divil se jeden ze zaměstnanců televize. Jenže v červnu 2015 hrozilo, že mu televize neprodlouží smlouvu a Šíp by tak rázem přišel o téměř čtyři sta šedesát tisíc korun měsíčně! Naštěstí pro baviče dopadlo všechno dobře a televize dál Všechnopárty vysílá. Ovšem podle jeho kolegů se nechal slyšet, že pokud mu televize sníží honorář, pořad dál dělat nebude. Má snad takové výdaje, že mu téměř pul miliónu korun měsíčně na živobytí nestačí? Kam všechny peníze dává? To je prozatím nerozluštitelná záhada.

Všechnopárty

Přimlouval se za manželku?

Nedostatek peněz může být zřejmě i důvodem pro to, že v roce 2011 dohodil Šíp práci v televizi své manželce Ivě. Jako sekretářku ji tehdy zaměstnal výkonný ředitel ČT a šéf programu ČT1 Radan Dolejš. „S panem Dolejšem se známe dlouho. Dokonce jsme spolupracovali dříve, než jsem potkala manžela. Nabídka vzešla od něj. Požádal mě, jestli bych mu nemohla pomoc,“ prohlásila tehdy Šípova manželka. Jenže všichni dobře vědí, že mezi Dolejšem a Šípem vždy existovalo pevné přátelské pouto, které mohlo zapříčinit to, že se Šíp za svou manželku v České televizi přimlouval. Dnes mají oba jistou práci, vydělávají víc než slušné peníze a vychovávají syna Honzíka, který právě díky otcově výchově možná bude jednoho dne stejně populární jako on. Jen jestli jednoho dne nedojdou Šípovi síly. Přes třicet let věkového rozdílu mezi manžely se jednoho dne jistě musí projevit. Možná by tak měl Šíp pomalu, ale jistě pomýšlet na důchod.

Manželce dohodil práci v České televizi.

Propadl hazardním hrám?

Každý má svou stinnou stránku a výjimkou není ani Karel Šíp. Přiznal se totiž k tomu, že je závislý na hazardních hrách! „Propadl jsem mu celkem snadno a dodnes si musím mariáš chodit zahrát s kamarády do jedné vršovické hospody,“ prozradil bavič. Také se nechal slyšet, že se svou bývalou manželkou propadli kanastě natolik, že mnohdy vydrželi hrát celou noc až do rána! Sice tvrdí, že hazarduje rozumě a nikdy by to nenechal dojít tak daleko, že by prohrál majlant, ale je tomu skutečně tak? Co když vydělané peníze z moderování utrácí právě tímto způsobem? Na druhou stranu je ale Šíp typem člověka, který je vůči sobě i své rodině natolik zodpovědný, že ví, že hazard je stejně návykový jako jakákoliv droga. A on má vůči své mladé rodině obrovskou zodpovědnost.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden