Moje sladké tajemství

Za každý úspěch zaplatila drsným pádem

Moje sladké tajemství

Její milenec byl takový žárlivec, že na ní roztrhal šaty, a dokonce ji škrtil!

Život legendární herečky Vlasty Chramostové (92) je už od mládí plný šťastných chvil i velkých osobních tragédií. Není divu, že proto zlomená ranami osudu, skončila na psychiatrii.

Nezlomná Vlasta Chramostová (92) měla těžký život už jako mladá dívka. Narodila se v roce 1926 v Brně, ale vyrůstala v městečku Skryje nedaleko Moravského Krumlova. Protože ji odmalička lákalo divadlo, přihlásila se na brněnskou Státní konzervatoř, kterou studovala během druhé světové války. Už tehdy se ukázalo, že Vlasta pro umění doslova dýchala.

V hádce ji málem uškrtil

Když nacisté zavřeli česká divadla, Vlasta alespoň tajně navštěvovala představení v soukromých bytech. Po uzavření vysokých škol byla Chramostová, tak jako mnoho jiných mladých lidí, totálně nasazená v německé továrně v Kuřimi. Po osvobození pak nastoupila do brněnského Svobodného divadla, kde také prožila svoji první velkou lásku. Vlasta se totiž zamilovala do režiséra Karla Nováka (†52), který byl o jedenáct let starší než ona. Bohužel, Novák byl nejen vynikající divadelník vtipný společník, ale také velmi žárlivý

Zbývá vám 85% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden