Můj kousek štěstí

Za manžela jsem si vzala léčitele

Vždycky jsem byla člověk, který sahal po lécích a vyhledával lékaře. Léčitelům jsem nevěřila. Proto jsem si nejspíš musela jednoho vzít za muže.

O koníčku mého třetího manžela jsem neměla ani ponětí. Myslím, že mi záměrně o něm neřekl, abych ho okamžitě nezapudila. Přiznal se až několik týdnů po naší svatbě, a to ještě náhodou. To, že je letitý včelař, jsem věděla, jeho barevné úly na zahradě jsem obcházela obloukem. Říkala jsem si ale, že do čaje se bude med v zimě hodit. Ovšem skutečnost, že se věnuje léčitelství, mi můj novopečený choť zatajil. Med v jeho rodě užívali všichni jako všelék po mnoho generací. Ten víkend, kdy se jeho tajemství vyzradilo, jsem hlídala svého malého vnuka a nešťastnou shodou náhod se ošklivě popálil. Nerada na tuto příhodu vzpomínám. Vše nakonec dobře dopadlo, a to právě díky mému manželovi a jeho včelám.

Panikařila jsem

Zatímco já se utápěla ve stavech hysterie a vnouček řval jako na lesy. Můj přítel vzal med, nanesl jej na postižené místo a lehce převázal. Ani jsem si toho nevšimla, postřehla jsem však, že vnuk přestal srdceryvně ječet. Spálenina kupodivu okamžitě přestala bolet. Medu jsem sice nevěřila, ale podstatné bylo, že šílená bolest evidentně přestala. Ale co víc! Našemu Otíkovi se neudělaly puchýře. Med se do kůže vstřebal tak dokonale, že se při převazu gáza na kůži ani nepřilepila. Byla jsem tehdy opravdu překvapená, a nemohla uvěřit, že to může být tím včelím produktem. Abych se ale nejspíš přesvědčila, hned dva dny na to na sebe naše sousedka převrhla hrnec s vařenými bramborami a ošklivě se popálila na prsou a na břichu.

Začala jsem věřit

Přítel opět ošetřil spáleninu medem a ona už druhý den mohla jít do práce normálně oblečená, jen pod prádlem měla gázu, a hlavně byla BEZ BOLESTI! Shodou okolností právě v té době moje neteř léčila stejnou opařeninu medikamenty a téměř měsíc chodila nahrbená bolestí a byla dokonce několik dní v neschopností. Sousedka měla za týden sotva znatelné začervenalé místo, které ji manžel doléčil, stejně jako našemu Otíkovi, heřmánkovou mastí. Vnuk byl ještě malý, a tak se nemohlo jednat o sugesci. Neuvěřitelné bylo, že místo okamžitě přestalo bolet. Dnes už manželovi a jeho léčivým okřídleným kamarádkám věřím. Med je zkrátka všelék! Pomohl nám i v mnoha dalších problémech. Zeťovi s plísní na nohou a dceři zklidnil žaludeční potíže.

Jarmila (52), Svitavy .

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden