Můj čas na kafíčko

Za slupkou drsňáka skrývá své komplexy!

Herec Michal Novotný (42) momentálně exceluje v divácky tolik oblíbeném seriálu Devadesátky, kde věrohodně ztvárnil mafiána Ivana Jonáka (†59).

Sám je za tu roli vděčný, protože s jeho tváří neviňátka se mu jen málokdy podaří hrát padouchy, které by podle svých slov hrál nejraději. Vzhled a nálepka trouby ho provází už od dětství. Vždy byl trochu robustnější než jeho spolužáci, a tak se často stával terčem posměchu. Tehdy začaly jeho komplexy, které ho v podstatě provázejí dodnes.

Role mafiána Jonáka mu sedla.

Co skrývá ve svém nitru?

Možná proto často bývá fanoušky označován za arogantního, nevychovaného ranaře. Pravda je, že ke svým příznivcům se na rozdíl od jiných celebrit nikdy nechoval nějak vstřícně. Známé jsou také jeho excesy pod vlivem alkoholu, kdy se projevoval k okolí téměř agresivně.

Otázka je, co k tomu herce vedlo. Nedokázal se snad nikdy smířit s tím, že ho okolí má díky nevinnému vzhledu za otloukánka? Jako by se svým chováním snažil vymanit z celoživotní nálepky roztomilého medvídka.

Pod diktátem otce

Jako mladý o tom musel koneckonců přesvědčovat i své rodiče. Vyrůstal pod tvrdou taktovkou svého otce, a tak to měl o něco těžší než mnozí jeho vrstevníci. Kamarádů tenkrát moc neměl, místo toho chodil na hodiny klarinetu, do sboru a na plavání.

Díky těmto ne moc atraktivním mimoškolním aktivitám ho ostatní považovali za outsidera. Zlom nastal až ve chvíli, kdy domů přinesl přihlášku na DAMU. Rodiče zprvu nadšení nebyli, ale bylo to snad poprvé, co si herec dokázal prosadit vlastní názor.

Jiřina Jirásková (†81).

Z otloukánka skvělý herec

A vyplatilo se mu to. V devatenácti už hrál v pražském Vinohradském divadle, kde působil dvacet let. Spřátelil se s Jiřinou Jiráskovou (†81), která v té době divadlu šéfovala. Ani ona nešetřila komentáři na jeho vzhled.

Postupem času ale všechny přesvědčil o svých kvalitách a jízlivých poznámek ubývalo. Přesto o sobě Novotný dodnes občas pochybuje. Změnila ho až rodina, neboť pro své dvě děti by se rozkrájel. „Jejich narození byl veletoč v mém životě. Jsem s nimi, kdykoli to jde,“ rozplývá se herec.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden