Můj kousek štěstí

Za svoji nejtěžší roli považovala fakt, že by měla dospět

Jedna z nejkrásnějších žen světa Elizabeth Taylorová (†79), patřila mezi hereckou elitu. Za svůj život se osmkrát vdala, ale největší její láskou prý byli koně a psi. Pověstná byla oslnivou fialkově-modrou barvou oči a svými neutuchajícími skandály.

Nezapomenutelná herečka Elizabeth Rosemond Taylorová (†79), zvaná též Liz, se narodila americkým přistěhovalcům, kteří odešli do Londýna, avšak v době druhé světové války se vrátili zpět do bezpečnějších států.

Herecké geny zdědila po matce Sara Sothern (†99), která zcela ovládala nejen její pracovní život, ale i výběr rolí. Neproslavila se jen na stříbrném plátně, ale i svým bouřlivým milostným životem. Filmové úspěchy byly provázeny řadou skandálů, manýry, které vystřídaly nemoci a závislosti.

Osm mužů v řadě První sňatek uzavřela v roce 1950 s Conradem Hiltonem, synem zakladatele známé hotelové sítě s nímž měla svého prvorozeného. Jejich předmanželská smlouva zahrnovala klauzuli, že se herečka vzdá herecké dráhy v zájmu manželství, což neudělala a raději se rozvedla.

Vystřídal ho producent Michael Wilding (†66), kterému porodila dva syny, ale po pěti letech se manželství rozpadlo. Nejvíce ji rozmazloval Mike Todd (†48). Byli známí tím, že spolu žili z velké části na dluh.

Z této doby pochází i její slavná věta: „Nic není moc drahé, když to chceš, a nestarej se o to, jak to zaplatíš." Rozmarný život páru zastavila tragická nehoda letadla, ve kterém Todd zahynul. Byl otcem Elizabeth Frances (57).

Oporou jí byl přítel zesnulého manžela Eddie Fisher (†82), zpěvák a bavič, který po nějakém čase také vstoupil s Liz do stavu manželského, ve kterém ctili judaismus. Pátým v pořadí byl sňatek s Richardem Burtonem (†78), a to jen po čtrnáctidenním vztahu.

Zbrklost, unáhlenost? Nikoli, to byl způsob slavné herečky, jak se vymanit z područí matky. S Burtonem se seznámili při natáčení Kleopatry, kde ztvárnil Marka Antonia. Několik let plnili stránky novin, točili své nejlepší filmy a utráceli.

Prý byli závislí na alkoholu, sexu, lásce i obdivu. Společně adoptovali dceru Marii. Po deseti letech se však rozvedli, ale po roce se k sobě vrátili a uzavřeli druhý sňatek, který vydržel jen rok. Rozvod spustil její zahořklost vůči mužům a je spjat také s koncem jejího hvězdného období.

paty manzel_Elisabeth Taylor_Richard Burton_Kleopatra_20th Century Fox02

Přesto ještě dala průchod několika vztahům a nadále plnila noviny palcovými titulky skandálního charakteru. V pořadí osmý sňatek uzavřela s íránským velvyslancem Ardeshirem Zahedim. Byli považováni za jeden z nejvášnivějších párů tehdejší Ameriky.

Netrvalo dlouho, ale přišel tradiční rozchod. Psal se rok 1976 a Taylorová opětovně vzplála a vstoupila do manželství s republikánským senátorem Johnem Warnerem. Následoval velmi bouřlivý rozvod a všichni se domnívali, že to byl poslední sňatek v jejím životě, avšak v roce 1991 šokovala veřejnost i přátele, když v Jacksonově Neverlandu předstoupila před oltář s dělníkem Larry Fortenskym (64), kterého potkala v léčebně pro závislé.

Byla naprosto okouzlena tím, že nevěděl, že je herečka a nikdy o ní neslyšel. To, co je spojovalo, byla láska k alkoholu a drogám. Larry se však později projevil jako násilník a za napadení Liz byl odsouzen.

To však nikoho nepřekvapilo, jen stárnoucí herečku. Přátelství s Michaelem Jacksonem Velice zvláštní a médii propírané bylo přátelství se zesnulým zpěvákem Michaelem Jacksonem (†50), které se započalo v osmdesátých letech, kdy herečka navštívila jeho koncert a nečekaně jej opustila.

To prý Jackson neunesl a rozhodl se s ní o důvodu promluvit a ukázalo se, že mají mnohé společné. Stali se z nich velcí přátelé. Vztah okomentovala slovy: „Že jsme spolu strávili pár dní na ranči v Neverlandu? To nebylo nic nenormálního.

Hodiny jsme se dívali na disneyovky a smáli jsme se jako malé děti." Krátce před svou smrtí pomýšlela na devátý sňatek s o devětadvacet let mladším Jasonem Winterstem, odkládala ho tak dlouho až z něj sešlo.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden