Moje chvilka pohody

Za tchyni mám milenku svého ex

Sama tomu propletenci sotva rozumím. Můj manžel mi zahýbal s paní, která se nyní stala mojí tchyní, protože jsem si vzala jejího syna.

Vdávala jsem se skoro ve čtyřiceti a děti jsem stihla porodit tak tak. Manžel byl o dost starší, skoro o patnáct let. Nebyla to žádná osudová láska, spíš takový sňatek z rozumu. Oba jsme toužili po rodině, zázemí a všemu, co k tomu patří.

Oba jsme byli dost osamělí a oba zažili zklamání z předchozího vztahu. Prostě jsme se vzali a věřili, že nám to bude fungovat. Pár let bylo všechno fajn, ale potom se to tak nějak zkazilo. Manžel byl stále někde na cestách, údajně služebních. A já jen lítala kolem rodiny a byla čím dál unavenější.

Manžel si našel jinou, starší

„Chci se rozvést,“ oznámil mi manžel jednou úplně z ničeho nic. Zůstala jsem na něho koukat s otevřenou pusou. „Rozvést? A proč, prosím tě. Mně táhne na padesát a tobě bylo už pětašedesát.

Co blázníš?“ nechápala jsem a doufala, že je to jen nějaký žert. Nebo test. On můj ex občas nějaké absurdní vtípky vymýšlel. Jenže, on to myslel smrtelně vážně. A důvod? Ten mě úplně ohromil. „Našel jsem si ženu.

Miluju jí a nemůžu bez ní žít!“ tvrdil úplně vážně, ale já tomu nemohla uvěřit. On vytáhnul mobil a ukázal mi její fotku. Byla starší než já. Dáma. Hezky oblečená, upravená. Musela jsem uznat, že má vkus. Netrvalo dlouho a byli jsme rozvedení.

O majetek ani děti jsme se nehádali. Všechno proběhlo v klidu a můj ex se nastěhoval ke své nové ženě, kterou si hned po rozvodu vzal. Já zůstala sama a nevěděla, co si počít.

Seznámila jsem se s fešákem

Naše dcery už měly svoje zájmy a trávily víc času s kamarádkami, než s mámou. Já se pustila do rekonstrukce bytu, aby mi nic nepřipomínalo mého manžela, po kterém se mi stýskalo víc, než mi bylo milé.

Rozhodla jsem se i pro koupi nové ledničky a pračky. Vypravila jsem se do nedaleké prodejny a natrefila na moc milého prodavače. Se vším poradil, všechno zařídil. Byla jsem z něho úplně unešená. „Škoda, že je mladší.

Už jsem pro něho asi stará bába,“ říkala jsem si smutně, Moc se mi totiž líbil! Byl takový plný života, optimismu. Čišela z něho energie, kterou jsem já až bolestně postrádala. Asi za týden mi přivezli tu pračku i ledničku a k tomu i překvapení.

„Mého“ prodavače! „Přišel jsem to tady zkontrolovat!“ smál se nakažlivě a zůstal až do večera. Potom zas a další den taky. Měl o mě zájem a já se nebránila. Ani trochu. Za dva měsíce už u mě bydlel.

Všichni jsme teď příbuzní

„Měl bych tě představit mámě, ale ta má teď jiné starosti. Je čerstvá novomanželka. Pojala jsem podezření. Uvědomila jsem si, že vlastně ani nevím, jak se ta manželova nová manželka jmenovala příjmením.

Mluvil o ní jako o Evičce a vzal si ji tak rychle, že na její příjmení nepřišla vůbec řeč. Moje předtucha se vyplnila. Můj prodavač Marek byl syn manželky mého bývalého manžela! A tak jsme se na svatbě všichni pěkně sešli.

Jen doufám, že moje dcery se v budoucnu nezamilují do Markových synů z jeho prvního manželství. To byl pěkný propletenec!

Eva R. (64), Břeclav

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden