Můj čas na kafíčko

Zabijácké věty, které ničí lásku

Rozhodně s ním nezůstávejte jenom ze zvyku!

Existují přímo vražedná slova, která zabíjí každý vztah. I když vás chlap neskutečně štve, přesto byste neměla říkat věty, které ničí lásku a také víru v to, že to má mezi vámi ještě smysl. Které to jsou?

Povídat si? A o čem ještě?

Řada párů sklouzne časem do stereotypu, kdy mluví o dětech, povinnostech a financích. Ale neměla by jim dojít ani jiná témata. I po letech by je mělo zajímat, co se děje v tom druhém. Umět se rozesmát, dělat si radost, je základ dlouhodobých vztahů.

Dávejte si pozor na to, co říkáte.

Věrnost? Po těch letech?

Skoro to vypadá, jako by nevěra po určitém počtu společně odžitých let byla už naprosto v pořádku. Ale skuteční partneři si nezahýbají. Možná se jim občas líbí někdo jiný, ale pokud svého partnera stále milují, nezahnou mu. Vědí totiž, že tu skutečnou hodnotu už doma mají a přijít o vše kvůli úletu je hloupost.

Rozvod? To už snad ani nemá cenu!

Stává se, že si lidé po letech přestanou rozumět a rozejdou se. Že je ale na nový život už pozdě a rozvod nemá cenu a že raději vše přetrpíte a vydržíte v tom stavu, kde jste nešťastná, je úplný nesmysl.

Každý z nás má přece právo být šťastný. Bez ohledu na to, kolik mu je a kolik let strávil v manželství. Přežívat v něčem, co nefunguje a neuspokojuje vás, je jen prodlužování trápení.

Ty už mě ničím nepřekvapíš!

Po společně strávených letech se už navzájem dokonale znáte. Víte, jak na co ten druhý reaguje, co má rád, co ho naopak rozčílí. Díky tomu máte pocit bezpečí a jistoty. Ale rezignovat na vše ostatní? Chyba!

Umět se vzájemně překvapit, třeba neplánovanou večeří při svíčkách, výletem či dárkem, to byste měli umět i po letech.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden