Zabijačkový guláš

Výborná a sytá specialita, připravovaná z toho nejlepšího, co domácí zabijačka přináší. Příprava není náročná a výsledek je skvělý.

Ingredience: 4 porce

200 g vepřového masa (plecko nebo bok)
30 g slaniny nakrájené na kostičky
200 g vepřových jater
1 lžíce sádla
2 nadrobno nakrájené cibule
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
majoránka
2 stroužky česneku
střídka z jednoho krajíce chleba
sůl
čerstvě namletý pepř

Postup:

Na rozehřátém sádle vyškvařte slaninu s cibulí.

V tomto základu ze všech stran zprudka opečte maso nakrájené na kostky. Osolte ho, opepřete, okořeňte paprikou a majoránkou a přidejte prolisovaný česnek.

Podlijte vodou (vývarem) a zakryté duste, až bude maso poloměkké.

Přidejte játra pokrájená na kostky, vše zahustěte rozdrobeným chlebem, dle potřeby podlijte a dál duste, až budou maso i játra měkké.

Dochuťte, dozdobte cibulí i paprikou, podávejte s pečivem, houskovým či chlupatým knedlíkem.

Doba přípravy: 120 min
Cena/porce: 79 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden