Můj kousek štěstí

Zač je toho loket?

Všimla jste si, jak často se opíráte o lokty? Zaslouží si proto speciální péči

Kůže na kolenou a loktech patří k nejvíce namáhaným místům na našem těle. Aby nevypadala jako hrubé struhadlo, je třeba se o ni důkladně postarat.

Tyto partie namáháme hlavně pohybem; aby se mohla kůže na nich mnohokrát za den napnout a zase smrštit, je tenčí než ta okolní, proto je náchylnější k vysoušení. Také při klečení nebo opírání o lokty se na ni vyvíjí další tlak, a to může vést k hromadění a odlupování mrtvé pokožky.

Namáhaná kůže se jeví o něco tmavší a jsou na ní suché šupinky, a to i po umytí a osušení. Taková pokožka ze všeho nejvíc potřebuje pořádnou dávku hydratace.

Když už masírujete kůži na pažích, nezapomínejte na lokty.

Promazání a obroušení

Používejte ráno i večer intenzivní hydratační krémy nebo tělová mléka či oleje. Hydratujte ji také zevnitř dostatečným pitím. Pozor na příliš horkou vodu, ta také vysušuje, proto se sprchujte teplou.

Jako balzám na suchou kůži působí také peeling. Naneste ho jednou týdně a jemně ho vmasírujte do pokožky. Pak ji opláchněte, osušte a nezapomeňte důkladně namazat.

Přírodní pomoc

Na tmavší barvu kůže funguje citron. Kyselina citronová je přírodní bělidlo. Potírejte si tyto části těla pravidelně polovinou rozříznutého citronu.

Lokty zase můžete do polovin citronu rovnou opřít a chvilku tak vydržet. Alespoň tři hodiny po této proceduře se ale neumývejte.

Proces opakujte denně, dokud kůže nezačne zesvětlovat. To by mělo být během dvou až tří týdnů.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden