Můj čas na kafíčko

Začátek manželství Toma Cruise a Nicole Kidman byl šťastný, potom ho ale zničila sekta!

Pro oznámení o rozvodu si Tom drsně vybral dobu, kdy byla Nicole těhotná!

Krásná Nicole Kidman (51) je dnes podruhé vdaná. Na první manželství s hollywoodskou superhvězdou Tomem Cruisem (56) nemá moc dobré vzpomínky.

Slavná plavovláska Nicole Kidman (51) má sice australský původ, narodila se ale ve Spojených státech, konkrétně na Havaji. Rodiče tam v té době pracovali. Jako spousta hereček i Nicole toužila být v dětském věku baletkou.

Jejich první film Bouřlivé dny.

Nesměla nosit podpatky!

Hrát začala už od osmnácti let, nejprve v Austrálii. Po úspěchu thrilleru Úplné bezvětří si jí všimli i v Hollywoodu a dostala tam pozvánku. Filmem, který změnil život Nicole, se stalo romantické drama Bouřlivé dny. Jednalo se o příběh mladého automobilového závodníka, který se po havárii léčí za pomoci půvabné doktorky - tu hrála právě Nicole. S Tomem Cruisem (56) se do sebe během natáčení zamilovali. Na rozdíl od Nicole neměl za sebou Tom tak příjemné dětství. Rodina se neustále stěhovala a otec se nechoval zrovna jako hodný táta. Tom měl problémy s dyslexií, učení mu obecně moc nešlo a jediné, v čem vynikal, byl sport. Pro herectví se rozhodl po maturitě a v polovině 80. let se mu začalo dařit. Film o vojenských pilotech Top Gun z něho udělal přes noc mezinárodní superstar. To, že bylo o téměř deset centimetrů menší, než Nicole, nehrálo zase takovou roli: australská herečka zkrátka nesměla vedle něho nosit vysoké podpatky. Mnohem horší byla jedna vada, která se ukázala později být pro manželství jako zásadní: stal se členem náboženské sekty.

Sekta byla důležitější!

Scientologická církev Toma velmi ovlivňovala. Na jednu stranu k lepšímu, protože se vyhnul obvyklým hvězdným manýrům, jakými jsou pití alkoholu nebo konzumace drog, na druhou stranu ale chtěla řídit i jeho osobní život. A on se tomu nebránil. Jak se postupně ukazovalo, sekta pro něho byla důležitější než city nebo úcta k vlastní ženě. Snažil se s ní sice založit rodinu, současně Nicole ale přesvědčoval, aby vstoupila rovněž do jeho „církve“. Herečka přišla do jiného stavu, bohužel ale kvůli traumatickému mimoděložnímu těhotenství o dítě potratila a tak dvojice dvě děti adoptovala: nejprve dceru, potom syna. Problémy se začaly stupňovat tehdy, když Nicole dala veřejně najevo, jaká náboženství jsou jí ve skutečnosti blízká: šlo o budhismus a křesťanství. Když se k tomu připočetlo, že její tatínek je psycholog a sekta dokonce tlačila na to, aby se ho Nicole zřekla, nebylo divu, že se v takovém vztahu zanedlouho opravdu dusila.

Katie si s Tomem uměla poradit!

Odvrátily se od ní i děti!

Svůj pravý charakter ukázal Tom v roce 2001. Nicole tehdy čekala dítě, byla ve třetím měsíci těhotenství, když jí manžel oznámil, že jejich vztah končí a on podává žádost o rozvod. Pro Nicole to byl šok, dokonce tak veliký, že o miminko opět přišla. Bylo jasné, že za rozhodnutím Toma stojí sekta – a nejenom za ním. Církvi se podařilo bohužel ovlivnit i jejich adoptované děti, takže ty zůstaly s Tomem. S Nicole pak dlouho nemluvily, měly to vlastně skoro zakázané. Herečka se nechtěla úplně vzdát a tak se snažila ještě manželství zachránit prostřednictvím poradny, ale nešlo to. Teprve po čase konstatovala, že se vdávala příliš rychle a příliš mladá. První roky manželství prý byly skvělé, ale pak to přestalo fungovat a ona si musela najít vlastní cestu. Trvalo jí pak několik let, než vstoupila do nového, šťastnějšího vztahu. Deprese z rozvodu léčila prací. „Utíkala jsem z reality života do rolí,“ vzpomínala. V kariéře se jí tehdy opravdu dařilo, dostávala jednu cenu za druhou, mimo jiné i vytouženého Oscara. Šťastná se ale necítila. „Držela jsem zlatou sošku a cítila jsem se osaměle jako nikdy v životě,“ prohlásila. Naštěstí na ni čekala další, šťastnější láska – v manželství se zpěvákem Keithem Urbanem je už dvanáct let a tentokrát je opravdu spokojená!

Další manželka se s Tomem raději rozvedla sama!

Tomovi se později jeho nešetrné chování vrátilo jako bumerang. Oženil se znovu s herečkou Katie Holmes (39). Ta už jako malá snila o tom, že ho jednou bude mít za manžela. Jak se ale říká, některé sny by se plnit neměly. Katie pochopila, že ve skutečnosti Tom bude vždy dávat přednost své víře před láskou. Na rozdíl od Nicole do sekty vstoupila, ale nakonec sebevědomě dala svému manželovi košem. Rozvod byl pro něho nepříjemným „dárkem“ k padesátinám. Společnou dcerku naštěstí soud svěřil do péče Katie.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden