Moje chvilka pohody

Zacvičte s celulitidou

Teplé dny jsou za dveřmi a vás trápí nevzhledné dolíčky a zkrabatělá kůže na stehnech nebo i jinde na těle? Nelamte nad celulitidou hůl! Přinášíme vám skvělé tipy a nejúčinnější metody, jak s ní bojovat.

1 Skořice prohřeje a vyhladí

Skořice má na lidský organismus mnoho pozitivních účinků. Například podporuje trávení a snižuje vysoký krevní tlak, ale také urychluje metabolismus, štěpí tuky a regeneruje tkáně.

Díky tomu je bezvadným pomocníkem v boji s celulitidou. Obzvláště účinné jsou skořicové zábaly, které si můžete dopřát u odborníků v kosmetických salonech, ale i v rámci domácí péče o tělo. Jejich cílem je redukce tukových polštářků a celkové zlepšení vzhledu postižené kůže.

Procedura se zpravidla skládá ze dvou fází. Tou první je nanesení skořicového krému na místa zasažená celulitidou. Krém působí hřejivě a napomáhá odbourávat škodliviny. Druhou fází je bandáž, která se provádí za pomoci speciální fólie.

Ta vyvine tlak na lymfatické a krevní cévy, které začnou odvádět toxické látky pryč z těla. Vylučování škodlivin bude ještě efektivnější, když v den procedury vypijete alespoň dva litry vody. Doma si můžete směs na zábal vyrobit z bílého jogurtu, olivového oleje a skořice, nebo si speciální skořicový krém koupit v lékárně.

Pak už jen stačí zabalit natřené partie do potravinové fólie a obalit ještě teplou dekou a v klidu relaxovat. Zábal by měl působit alespoň hodinu a opakovat by se měl minimálně jednou týdně.

2 Hýbejte se a zhubněte

Stav pokožky se často výrazně zlepší, když se zbavíte kil navíc. Místo držení hladovky a nesmyslných diet, po kterých by následoval neblaze proslulý jo-jo efekt, který by stav pomerančové kůže ještě zhoršil, raději vsaďte na sport.

Pravidelný pohyb prokrví a posílí svalovou hmotu ve všech problémových partiích. Vynikající je například plavání, aerobik, tanec, jízda na kole, běh nebo rychlá chůze.

3 Jezte zdravě

Vyvážený a pestrý jídelníček je dalším klíčem k úspěchu. Kromě obecně doporučované zeleniny a ovoce existují i jiné potraviny, které dokážou vznik nelichotivých dolíčků eliminovat. Patří sem třeba nesolené ořechy a semínka obsahující vitamin B6, který pomáhá posílit pojivové tkáně, česnek a cibule zlepšující krevní oběh, bílé maso, ryby a mléčné výrobky bohaté na bílkoviny, které napínají pleť a zvyšují její pružnost, nebo zelený čaj, který má močopudné účinky a podporuje činnost metabolismu.

4 Pravidelně mažte

Krémy a gely proti celulitidě nezatracujte. Některé přípravky, zejména v kombinaci s pravidelným pohybem a dostatečným přísunem tekutin, skutečně fungují. Výsledek se však dostaví obvykle až po dvou měsících každodenního používání.

Proto po dvou týdnech nezoufejte a nevyhazujte krém s pocitem, že jste se nechala napálit. Proces odbourávání celulitidy je zkrátka zdlouhavý a vyžaduje trpělivost.

5 Ledová sprcha

Sprcha je vaším spojencem, myslete na to. Proto zapomeňte na horkou lázeň a relaxaci ve vaně. Místo toho využijte proudu vody (nejlépe studeného) a problematické partie si pořádně osprchujte.

Ještě lepší je střídání proudu teplé a studené vody, pokožka se ještě více prokrví, vypne a vyhladí. Celou proceduru podpoříte, když si na pomoc přizvete tělový peeling. Pokud jím pokožku důkladně promasírujete, podpoříte funkci lymfatického oběhu a prokrvení horní vrstvy pokožky v problematických partiích.

K dostání jsou i speciální peelingy proti celulitidě obsahující účinné látky, jako je kofein nebo březová šťáva, které pomůžou s detoxikací pokožky a podpoří spalování tuků.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden