Moje šťastná hvězda

Zadlužila ho vlastní farma

Dostal se do obrovských problémů. Mohla za to především jeho farma. BOLEK POLÍVKA (71) musel splácet opravdu obří dluhy.

Do finanční tísně se herec dostal před několika lety. Bolek Polívka (71) si totiž koupil farmu v Olšanech na Vyškovsku. Dlouhá léta tam pořádal různá setkání a kulturní akce, dokonce se tam konalo i mistrovství světa v házení flinty do žita.

Postupem času mu ale začalo docházet, že si možná ukousl až příliš velké sousto. Uživit takovou obří farmu, to nebylo jen tak. Musel platit veškeré náklady, elektřinu, vodu, plyn a spoustu dalších věcí, na které mu postupně začaly docházet peníze.

Koupil ji jeho kamarád

I když Bolek údajně do své farmy vkládal veškeré svoje úspory, ani tak to nestačilo. Začaly mu naskakovat dluhy a šlo to s ním ke dnu. Do toho měl v té době také údajně problém s alkoholem. To ale nic z toho, co se mu dělo, nevyřešilo a po několika letech byl na farmě dluh v řádech několika desítek milionů.

Bolkova farma měla jít do dražby, ale nakonec ji zachránil Polívkův kamarád, podnikatel Alexandr Seidl (68). Dal za ni něco přes jedenáct milionů korun, což herci trochu ulehčilo, ale i tak musel dluhy splácet ještě dlouhá léta. Dnes už je ale bez dluhů.

Z farmy budou byty

Farmu před dvěma lety koupila nejmenovaná firma, která ji přestavěla na bytový dům. Byty jdou na dračku a většina z nich už je údajně prodaná. Daná firma si přišla na pořádný balík peněz.

Farma se tak alespoň využila nějak užitečně. Poskytla domov mnoha rodinám. Snad už se Polívka do žádných finančních problémů nedostane, i pro něj samotného to bylo určitě opravdu velké poučení.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden