Můj čas na kafíčko

Žádný z manželů Yvetty Simonové se nedokázal vyrovnat s její slávou!

Můj čas na kafíčko

Všichni její osudoví muži se narodili ve Vahách a snažili se jí dirigovat.

Původně chtěla být Yvetta Simonová (91) tanečnicí, ale tohle přání jí nevyšlo. K hudbě měla ale vždy blízko a tak je dnes opravdovou žijící legendou, jejíž písničky nás těší už více než šedesát let!    

Legendární zpěvačka se narodila 4. listopadu 1928 v Českém Brodě. Její maminku fascinovala šlechta – nedaleko byl zámek Bylany – a proto dala své dceři takové důstojně znějící křestní jméno se dvěma „t“.

Na balet byla moc vysoká

Když otec Yvetty získal práci a služební byt v podolské nemocnici, rodina se tam odstěhovala. Lásku k hudbě podědila po svém dědečkovi. „Byl sice známý vídeňský mistr štukatér, ale k tomu založil kapelu, učil na housle a všechny jeho děti zpívaly,“ prozradila.

V devíti letech dostala Yvetta k Vánocům vlastní klavír. O zpívání ale nejdřív neuvažovala, nejprve totiž chtěla být

Zbývá vám 87% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden