Moje chvilka pohody

Záhadný cizinec předpovídal smrt

Opravdu jsou mezi námi lidé, kteří dokážou předpovědět smrt člověka, nebo máme svůj život ve svých rukou?

Odmalička jsem se tak trochu zajímala o horoskopy, astrologii, numerologii, a protože moje nejlepší kamarádka Alena měla tetu, která vykládala karty, tak jsem i o těchto věcech něco málo věděla. Netvrdím, že jsem jim stoprocentně věřila, ale na druhou stranu musím přiznat, že určitou váhu jsem jim přikládala.

Měl mimořádnou schopnost

Když jsme s Alenou byly na vysoké, tak za mnou jednoho dne přišla celá vykulená a tvrdila mi, že se prý její tetička seznámila s člověkem, který dokáže podle data a hodiny narození určit, kdy dotyčný zemře.

Nepřekvapilo mě, že tomu věří, ale já jsem o tom do značné míry pochybovala. Přece jenom předvídání budoucnosti, co by se mohlo či nemohlo stát, a přesné určení dne vaší smrti, byly dvě odlišné věci.

Vyzkoušela jsem ho

Jednou odpoledne jsme byly u její tety na návštěvě. Opět nám vykládala karty, a pak přišla řeč na onoho neznámého člověka. Chtěla jsem vědět, kdo to je, ale teta nám jeho totožnost prozradit nechtěla.

Navrhla však, abychom si to vyzkoušely. Měly jsme uvést data nějakých lidí, ať už slavných nebo jen z našeho okolí a zvlášť těch, kteří už zemřeli. Aleny teta věděla, že z doby, kdy jsem se astrologii a numerologii hodně věnovala, mám dostatek poznatků na to, abych se o úspěšnosti toho tajemného muže mohla přesvědčit.

Po krátkém zvážení jsem se rozhodla zeptat na dvě osoby: jednoho zesnulého známého amerického zpěváka a pak na moji prababičku, která před sedmi lety zemřela. Šokovalo mě, když mi asi týden nato Alenina teta volala, aby mi řekla, k jakému závěru záhadný muž došel. Byla jsem v šoku – obě odpovědi byly správné!

Odpovědi mě šokovaly

Zaujalo mě to, ale zároveň mě přitom zamrazilo v zádech. Kdyby se jednalo jen o jeden případ, řekla bych, že to byla jen náhoda, ale neznámý se „trefil“ u obou. Nedalo mi to, a poslala jsem po Aleně její tetě další tři údaje, aby je dotyčnému předala. Za dva dny mi volala, k čemu onen muž došel. Opět to bylo přesné.

Mám pochybnosti

Opravdu má dotyčný tak mimořádný dar? A pak mi v hlavě naskočila nebezpečná myšlenka, která by se nejspíš objevila většině lidí na mém místě. Měla jsem nutkání, zeptat se na předpokládaný rok úmrtí sebe a mých nejbližších.

Současně jsem se ale bála odpovědí. Zkusila jsem to tedy nejprve s jedním kolegou z práce. Uklidnilo mě, když jsem se dozvěděla, že bude žít ještě hodně dlouho. Chtěla jsem také, aby mě Alenina teta s tím člověkem seznámila.

To však nebylo možné, prý se s nikým nesetkává. Nakonec jsem to nevydržela a poslala jsem mu svoje údaje. Odpověď jsem se nedozvěděla… Aleny teta mi řekla, že se ten člověk náhle odmlčel. I když to bylo už před více jak dvaceti lety, stále je ve mně zrnko pochybnosti, zda mi Aleny teta řekla pravdu. Skutečně se odpověď nedozvěděla, nebo ji přede mnou raději zatajila?

Helena P. (47), Moravský Krumlov

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden