Pod divočinu prostě patří víno, ale přesto s mírou
Ingredience
1 zaječí hřbet, 70 g slaniny, 100 g plátků anglické slaniny, 1 lžíce sádla, 200 ml červeného vína, 2 špetky pepře, 1 cibule, 1 bobkový list, 5 kuliček pepře, 500 ml masového vývaru, sůl
Postup
Zvěřinu ze hřbetu nejdříve dobře odblaníme a pak se z něj pokusíme nakrájet plátky. Do kastrolu dáme rozpustit sádlo, dno vyložíme plátky slaniny a na ně naskládáme připravené maso. Plátky zasolíme a opepříme, posypeme je nadrobno nakrájenou cibulí, zalijeme vývarem a červeným vínem. Ještě přidáme bobkový list a dusíme asi tak 30 minut. Hřbety dopečeme v předehřáté troubě, většinou postačí 20 minut, a můžeme podávat.