Můj kousek štěstí komerční sdělení

Základní kámen imunity

O tom, jak často si život zpříjemníme rýmou nebo chřipkou rozhoduje náš imunitní systém. A o něm se až z 70% rozhoduje ve střevě. Péče o osídlení střev je tedy důležitá nejen pro ty, kteří trpí problémy s trávením, ale obecně pro všechny.

V našem těle žijí stovky miliard organismů, kte­ré nám pomáhají s trávením i imunitou. Abyste jim vytvořili dobré podmínky, zajistěte ve svém jídelníčku dostatek vlákniny, která je jako živná půda pro růst těchto tělu prospěšných mikro­organismů. Pomoci s péčí o střevo Vám mohou také potraviny kvašené nebo kysané mléčné výrobky. Jezte to, co vyrostlo samo a co neprošlo továrnou, kde se přidáním zbytečné chemie vylepšila chuť a prodloužila životnost… Z toho si doma sami uvařte nebo to snězte samotné. Chuť si upravte sami přírodními surovinami.

Střevní problémy může způsobovat mnoho faktorů. Jsou to kupříkladu léky, jako antibiotika, nadměrný stres, ale i to, že dítě nebylo kojeno. Z výzkumu společnosti Natura Imuneco například vyplynulo, že ve vzorku pacientů s vážnou imunitní chorobou jako je ulcerózní kolitida či Crohnova choroba:


  • cca 50 % pacientů  nebylo kojeno nebo jen pár dní po porodu

  • cca 80 % bralo hodně antibiotik v dětství (do 7 let) nebo těsně před atakem nemocí

  • více než 50 % si uvědomuje, že se nemoc začala po takzvaném spouštěči, velké fyzické či psychické zátěži

  • více než 90 % bere denně několik léků

  • cca 90 % se nikomu, kromě vlastní rodiny, se svým problémem nesvěřuje


Hned na začátku vaší cesty k lepší imunitě, vám zažívání pomůže dát do kupy ale­spoň šestidenní kůra s Vitestinem®. Tento unikát­ní doplněk stravy ve formě bylinného nápoje přispívá k aktivní péči o sliznice zažívacího trak­tu, kterým pomáhá navrátit jejich přirozenou funkčnost. Na internetových stránkách www. vitestin.cz navíc naleznete zdarma ke stažení kuchařku Recepty pro leh(p)čí pocit, která vás jistě inspiruje při nastavení vašeho jídelníčku.

Změna se rozhodně vyplatí. Pokud se o své „hodné“ bakterie, které chrání naše zdraví, ne­staráme, koledujeme si totiž o malér v podo­bě nejrůznějších onemocnění, jako jsou střevní záněty a infekce, srdečně-cévní potíže, obezi­ta, cukrovka, astma, alergie, demence nebo dokonce onkologická či duševní onemocnění. Naopak při správné péči o ně pocítíte pozitiv­ní účinky na pleť, vlasy, klouby, a také celko­vé posílení imunity a více síly do života.

Prvními signály, kdy zažívání a tedy i imunita volá o „pomoc“ jsou problémy se zažíváním, pálení žáhy, afty, problémy se žalud­kem, nadýmání, průjmy, zácpa, hemeroidy. Naproti tomu např. propustnost střev, celiakie, Crohnova choroba, ulcerózní kolitida jsou již důsledkem disfunkce.

V laboratořích Jihočeského vědeckotechnického parku se již podařilo našim českým badatelům sestavit a od roku 2017 i vyrábět unikátní doplněk stravy Vites­tin®, který přírodním způsobem harmonizuje střeva a sliznice celého zažívacího ústrojí a významně je podporuje v jejich přirozené funkci. Je vhodný při prevenci i při vzniklých disfunkcích.

Na střevech záleží, jestli tělo vstřebá všechny důležité živiny a zároveň odolá útoku různých patogenů. Jinými slovy, správně fungující střeva jsou nezbytnou podmínkou celkového zdraví.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden