Můj čas na kafíčko

Zakouzlete s rtěnkou

Lesky a balzámy jsou fajn, ale v rtěnce se skrývá ženskost. Dokáží vás rozzářit, omladit a dodat elegantní vzhled. Vsaďte na výrazné odstíny. Za každého počasí, přes den i večer!  

Použijte peeling na rty

Můžete si klidně koupit drahou rtěnku, ale na rtech bude vypadat přesně jako ta z nejbližší drogérie za stokorunu, pokud si nejdřív rty nepřipravíte. Pokud si je totiž chcete natřít rtěnkou, musejí být úplně hladké. Ošetřete je nejprve peelingem na rty a pak naneste vrstvu balzámu na rty s bambuckým máslem.

Odmastěte rty kapesníčkem

Aby vám rtěnka vydržela, rty nejprve odmastěte. Stačí, když si na ně na pár vteřin přitisknete papírový kapesníček. Pokud je rtěnka krémová či matná, jako podklad použijte make-up. Můžete použít i tužku na rty, ale měla by být ve stejném odstínu, nikdy ne tmavší než rtěnka.

Jak si vybělit zuby?

U tmavých odstínů rtěnek vybírejte spíše krémovou nebo matnou texturu. Zářivější odstíny zase přejí lesklejším odstínům. Pokud byste chtěla, aby zuby vypadaly na pohled bělejší, vybírejte odstíny s namodralým tónem, nikdy ale ne oranžovou.

Nevynechejte konturovací tužky

Bojíte se, že když budete jíst a pít, rtěnka, zejména u sytějších odstínů, změní barvu? Použijte konturovací tužku na vyplnění celých rtů. Teprve až pak naneste rtěnku, nejlépe úzkým štětečkem.

Čím méně, tím více

Pokud při líčení používáte výraznou rtěnku, v ostatních částech, například na očích či tvářích uberte. Postačí, když použijete BB nebo CC krém na sjednocení pleti, upravit obočí a nabarvit řasy řasenkou a můžete vyrazit.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden