Můj kousek štěstí

Zamaskujte křečové žíly

Mějte nohy na stole Křečovým žílám lze předcházet pravidelnými návyky, které zvládnete z pohodlí vašeho domova nebo v průběhu dne.

Vyvarujte se jednostranné zátěži, jako je dlouhé stání či sezení. Udržujte dolní končetiny ve zvýšené poloze a neseďte s překříženýma nohama. Několikrát za den je zvedněte do výšky srdce na 20 minut a také se několikrát za den kývejte na nohou vpřed a vzad. Najděte si čas na pohyb – je prospěšný pro žilní oběh. Choďte raději v botách s nižším podpatkem. Nenoste oblečení stažené v oblasti třísel či kolen. Pozor na těsné kalhoty, korzety, opasky a příliš pevné zakončení ponožek či podkolenek.

Obklady a skotské střiky

Sprchujte nohy střídavě teplou a studenou vodou, tím dochází k masážím žilního oběhu – 3 minuty teplou a minutu studenou. Každý den vypijte 5 dcl mrkvové šťávy. Blahodárně působí také odvar z pohankových otrub (1 lžíce na šálek vody), anebo čaj z květu kaštanu koňského (1 čajová lžička na 1 šálek). Denně přikládáme obklad z nastrouhaného kořene kostivalu lékařského, a to po dobu 14 dní. Jezte stravu s dostatkem vlákniny - pohanku, citrusové plody, česnek, jablka, luštěniny, celozrnné těstoviny, ořechy a semínka. Naopak se vyhněte smaženým jídlům, alkoholu, cigaretám, přílišnému solení a omezte příjem sacharidů – koláče a dorty.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden