Moje šťastná hvězda

Zamilovala se do něj na výstavě fotografií

O krásné Slovence Andree Kerestešové (34) se říká, že ji některé české herečky nemají příliš v lásce. Možná v tom bude obyčejná lidská závist. Andrea herectví nikdy nestudovala, přesto získává hlavní role.

Brzy si mohla vybírat

Andrea, která pochází z východního Slovenska, se českým divákům poprvé představila v televizní reklamě na mobilního operátora. Brzy nato dostala roli v úspěšném filmu Rafťáci a pak už to šlo doslova ráz na ráz.

V roce 2006 se Kerestešová představila jako sympatická maminka v seriálu Vyprávěj, který jí doslova přes noc přinesl obrovskou popularitu.

Mladá herečka si tak brzy mohla vybírat nejen mezi zajímavými rolemi, ale i neodbytnými nápadníky. Ona se však na české muže dívala většinou s despektem.

Čechy moc nemusela

Mezi Čechy a Slováky je podle ní velký rozdíl nejen v základních povahových vlastnostech, ale také ve vztazích a emocích. „Rozdílů je dost. Napadá mě třeba to, že vy Češi toho mnohem víc namluvíte.

Dokážete mluvit o věci, nad kterou by mě vůbec nenapadlo přemýšlet,“ tvrdí přesvědčivě Andrea a dodává, že to samé platí i o mužích. „Čeští chlapi toho taky víc navykládají než Slováci, umějí třeba dávat pohádkové komplimenty.

Slováci toho sice míň řeknou, zato víc vykonají,“ řekla už kdysi bez obalu Kerestešová. Jak je tedy možné, že se půvabná Slovenka přece jen zamilovala do Čecha?

Přitahují ji stejní muži

O Andree se již dlouho vědělo, že ji přitahují stejné typy mužů. Všichni její dosavadní partneři měli krátké vlasy s jemnými šedinami. Prvním z nich byl podnikatel Jan Leitner (48), se kterým Andrea chodila v roce 2010, ten prý kvůli Kerestešové opustil miss Markétu Divišovou (36).

Pak Andrea tvořila pár s asistentem režie Jakubem Strangmüllerem (32), s kterým se seznámila při natáčení seriálu Vyprávěj. Ačkoli spolu zamilovaný pár hned začal bydlet, neměla jejich láska dlouhého trvání.

Na plese ji líbal na ucho

Když Andrea na výstavě svých fotografií poznala hudebníka, producenta a malíře Mikoláše Růžičku (40), bylo prý vymalováno. Paradoxní na této situaci bylo, že se jednalo o akci, na které byla Kerstešová ještě s Jakubem.

Právě tehdy se ale ukázalo, že si láska nenechá poroučet. „Viděli jsme se asi minutu a na ten okamžik do smrti nezapomenu,“ vzpomínala později Kerestešová na první setkání s Mikolášem.

V lednu 2013 už bylo všem Andreiným známým jasné, že je herečka opravdu vážně zamilovaná. Na brněnském Plese v opeře totiž byla viděna právě ve společnosti Růžičky, který ji celý večer objímal, a dokonce ji něžně políbil na ouško.

Nesnáší erotické scény

Přesto Andrea o svém soukromí dlouho mlžila. Pouze občas naznačila, že je pro ni osobní život mnohem důležitější než kariéra. I proto půvabnou herečku málokdy uvidíte na plátně v erotických scénách.

„Zatím nebyla žádná taková scéna, která by mě přesvědčila, že se mám svléknout. Zatím mi to připadá nedůležité,“ řekla Kerstešová v jednom televizním pořadu.

Herečka dokonce přiznala, že ji natáčení takových scén otravuje. „Obzvlášť když mám skutečného partnera, tak je mi to zkrátka nepříjemné osahávat někoho jiného,“ tvrdila upřímně.

Snad proto, že je Andrea taková citlivka, naplánovala i svou svatbu jen v úzkém kruhu rodiny a nejbližších přátel, bez kamer. Při komorním obřadu, který proběhl v létě 2016, měla herečka na sobě šaty, s jejichž návrhem sama pomáhala.

Ženil se v puntíkovaných ponožkách

Andrea totiž už dopředu říkala, že nechce mít klasické bílé svatební šaty. Proto zvolila model s jemnou krajkou na průhledném topu, s bílou sukní a blankytnou spodničkou. Ani ženich neměl úplně typické svatební oblečení.

Mikoláš Růžička svůj modrý oblek vtipně doplnil bílými teniskami a ponožkami s puntíky. Šťastní novomanželé pak odletěli na svatební cestu do Itálie.

Herečka, která miluje cestování a fotografování, se těšila, že líbanky v Toskánsku zvěční svým fotoaparátem.

Těšila se na miminko

Kerestešová se nikdy netajila tím, že touží po dětech. „Na miminko se moc těším. Až přijde, budu šťastná. Počet dětí nechám na tom, kolik pánbůh dá,“ říkala herečka upřímně.

Navíc prý nikdy nepřemýšlela nad tím, zda by chtěla chlapce nebo děvče. „Nemám vysněné pohlaví dítěte, duše nemá pohlaví,“ tvrdila dokonce. I proto nikoho nepřekvapilo, že se Andrea jen pár měsíců po svatbě mohla těšit z vysněného těhotenství.

Minutu po půlnoci na sobotu 19. srpna 2017 se tak herečka známá ze seriálu Vyprávěj stala maminkou. Chlapeček dostal jméno Tobiáš (1).

Vrátila se ráda do práce

Na podzim loňského roku se už Kerestešová naplno vrátila k natáčení Ordinace v růžové zahradě 2. Později se novinářům svěřila s tím, že to je právě malý Tobiáš, kdo jí dodává obrovskou chuť žít a motivaci, kterou až doteď neměla.

„Náš Tobiáš je pro mě zázrak a je důkazem toho, že pokud se dítě má narodit, narodí se,“ říkala šťastná Kerestešová. Štastná je však i za svou skvělou práci, jak říká.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden