Žampionová bramboračka

Těžko najít lepší, voňavější a poctivější českou polévku, než je bramboračka.

Příprava: 40 minut

Náročnost: *

Cena za porci: 22 Kč

Suroviny na 4 porce

- 200 g žampionů

- 3 brambory

- 2 mrkve

- 1 bobkový list

- 5 kuliček nového koření

- 2 cibule

- 1 stroužek česneku

- 1 lžíce majoránky

- sůl, pepř

- 3 lžíce másla

- 2 lžíce hladké mouky

Postup

1. Očištěné žampiony nakrájejte na plátky, mrkev a brambory na kostičky, cibuli na čtvrtiny. Spolu s bobkovým listem a novým kořením dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a opepřete. Vařte téměř doměkka.

2. Z másla a mouky vymíchejte jíšku, zalijte ji vodou a poté nalijte do polévky. Povařte asi 10 minut. Přidejte utřený česnek, majoránku a dle chuti dosolte.

reklama
reklama