Moje sladké tajemství

Záněty močových cest trápí hlavně ženy

Bohužel, v krásném letním čase onemocní mnoho lidí zánětem močových cest. Ten sice trápí obě pohlaví, ženy však kvůli anatomické stavbě svého těla přece jen o něco častěji. Je to dané tím, že ženská močová trubice je kratší než mužská a proto daleko víc náchylnější k jakékoli nákaze.

Vyzkoušejte rodinné recepty

Příčinou tohoto poměrně častého onemocnění je nejen obyčejné prochladnutí, ale i různé bakterie, houby a viry. Záněty se obvykle projevují pálením a řezáním, nucením na močení a krutou bolestí. Proto jejich příznaky obvykle nepřehlédnete. V prvních chvílích můžete použít osvědčené rodinné recepty, a pokusit se s tímto onemocněním vypořádat.

Začněte s léčbou

Když zánět podchytíte v počátku, bude vám možná stačí zvýšené množství přijatých tekutin a klidový režim, který doplníte vhodnými bylinkovými přípravky a čaji. Když začnete chodit častěji na malou, je to první varovný signál počínajícího zánětu.

Pokud v tuto chvíli začnete s léčbou, ušetříte si spoustu dalších nepříjemných bolestí a komplikací.

Teplo a klid

Pro začátek si můžete dopřát takzvané suché teplo. Nahřejte v troubě opatrně polštářek plněný třešňovými peckami nebo pohankovými slupkami, popřípadě použijte termofor naplněný horkou vodu, a položte si ho na bolestivou oblast.

Buďte v klidu, nejlépe pod peřinou, a pijte hodně tekutin, nejlépe bylinkových čajů.

Křen umí zázraky

Jako první pomoc můžete použít i obyčejný křen. Ten je jako přírodní ant ibiotikum nejvíce účinný v syrové formě.

Můžete si ho nastrouhat s jablkem, které zmírní jeho ostrost, nebo si z něj udělat „křenové mléko“. Připravíte ho tak, že 1 lžíci nastrouhaného kořene křenu zalijete 3 dcl horkého mléka, necháte čtvrt hodinky vyluhovat, přecedíte a pijete po douškách.

Nepodceňujte příznaky

Pokud během několika málo dnů nedojde ke zlepšení, vyhledejte lékaře, který zahájí léčbu antibiotiky. Zánět močových cest se nevyplatí podceňovat. Někdy totiž postoupí do horních močových cest, což může člověka dokonce ohrožovat na životě.

.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden