Zapečená rýže se sýrem a rajčaty

Že jste rýži ještě nikdy nezapékali? Ale to je velká chyba. Zkuste to nyní a věřte, že nebudete ani trochu litovat, právě naopak.


Suroviny:


200 g bílé rýže


2 velká zralá rajčata


300 g mozzarelly nebo čedaru


3 stoužky česneku


1 velká bílá cibule


hrst čerstvé petrželky


sůl, pepř


olivový olej


Postup:


Rýži opět připravte podle návodu na obalu. Připravte si velkou zapékací mísu a  lehce ji potřete olejem. Jakmile bude rýže uvařená, rozprostřete ji do mísy, osolte ji, opepřete a poklaďte na ni plátky nakrájených rajčat, plátky česneku a kolečka cibule.


Přidejte nasekanou petržel. Celý pokrm bohatě zasypejte nastrouhaným sýrem. Misku zapékejte v troubě po dobu 30 minut na 180 °C. Pokrm snězte ještě horký.


Náš tip


Pro výraznější chuť použijte dva druhu sýrů, například balkánský sýr a nivu.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden