Zapečené brambory

Za jídlo z jednoho hrnce lze také považovat různé zapékané směsi. Například báječné brambory se smetanou, sýrem a slaninou.

Potřebujete:

✿ 1 kg brambor

✿ 200 g anglické slaniny

✿ 400 g tvrdého sýru

✿ 250 ml smetany ke šlehání

✿ 2 vejce

✿ sůl, pepř

✿ olej

✿ čerstvou petrželku nebo rozmarýn

1.  Brambory oloupejte, nakrájejte na plátky a v míse je promíchejte se solí a pepřem. Polovinou brambor poklaďte dno olejem vymazaného pekáčku, na ně navrstvěte kostičky slaniny a větší část nastrouhaného sýra.

2. Jako poslední vrstvu dejte opět plátky brambor a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 30 minut. Mezitím si v misce rozmíchejte smetanu s vejci, ke které přimíchejte zbylý nastrouhaný sýr.

3. Když jsou brambory téměř měkké, stejnoměrně je zalijte smetanou se sýrem a dopečte ještě asi 10 minut dozlatova.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden