Zapečené gnocchi s rajčaty

Suroviny:


  • 450 g gnocchi

  • 2 lžíce olivového oleje

  • ½ šalotky nakrájené na tenké plátky

  • 1 stroužky česneku

  • 1 lžíce rajského protlaku

  • ½ lžičky černého pepře

  • ¼ lžičky muškátového oříšku

  • 2 hrnky cherry rajčat

  • 1 rajčatová omáčka

  • 2 lžíce balzamikový ocet

  • ¼ hrnku čerstvé petržele a bazalky

  • 1 lžíce vysokotučné smetany

  • 230 g mozzarelly


Postup: Uvaříme gnocchi podle návodu. Pak je scedíme a dáme stranou. Na omáčku si rozehřejme olej ve velké pánvi, přidáme šalotku a restujeme asi 3 minuty. Poté přisypeme česnek a restujeme další minutu. Vmícháme rajčatový protlak, sůl, černý pepř, muškátový oříšek a povaříme necelou minutu.

Přidám cherry rajčata, rajčatovou omáčku a nakonec přilijeme balzamikového octa. Omáčku necháme lehce probublávat asi 5–7 minut a občas promícháme. Pánev sundáme z plamene, vmícháme čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.

Asi polovinu množství přendáme do připravené a olejem vymazané zapékací mísy, poklademe polovinou natrhané mozzarelly, přidáme zbylé množství rajčatových gnocchi a poklademe zbylým čerstvým sýrem. Mísu vložíme do trouby a gnocchi zvrchu ogrilujeme, aby sýr zezlátl.

.

reklama
reklama