Zapečené housky s kukuřicí a šunkou

Báječná pochoutka, která lze jednoduše zabalit s sebou do práce a pořádně si ji vychutnat.


Suroviny:


5 housek


100 g eidamu


100 g krůtí šunky


mozzarella


hrnek mrazené kukuřice


2 vejce


1 rajče


Postup:


Housky rozkrojte tak, aby zůstala jen tenká „poklička“ a vyšší spodek. Ze spodní části pak vydlabejte střídku a dejte ji do misky, velké tak, aby v ní šly smíchat všechny suroviny.


Ke střídce přidejte vajíčka, nastrouhaný eidam, na kostičky pokrájenou mozzarellu, šunku i rajče, přisypejte kukuřici, okořeňte a vše smíchejte.


Hmotou pak naplňte housky a bez vrchní části je dejte zapéct. Vršek do trouby nedávejte, byl by příliš tvrdý. Pečte při 180 stupních asi 15 minut, až hmota zpevní a zezlátne. Pak přiklopte, nechte vychladnout.

reklama
reklama