Zapečené masové koule

Můžete je podávat s bramborovou kaší. Pro intenzivnější chuť do nich přidejte místo klasického kmínu římský. Skvěle chutnají i z mletého vepřového masa.

Ingredience: 4 porce

600 g mletého krůtího masa
1 šalotka
½ lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
1 žloutek
2 lžíce strouhanky
1 lžička kmínu (římského)
200 ml smetany (30 procent)
100 g strouhaného sýra
olej na smažení

Postup:

Šalotku nakrájejte najemno. Pak ji opečte na oleji. Stáhněte z ohně a nechte vychladnout. Maso dejte do mísy, osolte, opepřete a vmíchejte žloutek a strouhanku.

Vše důkladně promíchejte spolu s vychladlou šalotkou. Ze směsi pak vytvarujte kuličky.

Vyskládejte kuličky do olejem vymazaného pekáčku. Vložte jej do trouby předehřáté na 180 0C a pečte přibližně 30 minut.

Mezitím promíchejte smetanu se sýrem. Můžete směs ještě i trochu přisolit, podle slanosti sýra. Po půl hodince přilejte směs ke kuličkám a pečte vše ještě dalších zhruba 15 minut.

Doba přípravy: 60 min
Cena za porci: 35 Kč

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
reklama

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden