Zapečené noky s rajčaty a mozzarellou

Pokud doma neprosadíte bezmasý recept, přidejte trochu slaniny.


Ingredience:


450 g gnocchi


2 lžíce olivového oleje


½ šalotky nakrájené na tenké plátky


1 stroužek česneku


1 lžíce rajského protlaku


½ lžičky černého pepře


¼ lžičky muškátového oříšku


2 hrnky cherry rajčat


1 rajčatová omáčka


2 lžíce balzamica


¼ hrnku čerstvé petržele a bazalky


1 lžíce vysokotučné smetany


230 g mozzarelly


Postup:


Uvařte gnocchi, sceďte a dejte stranou. Na omáčku si rozehřejte olej na pánvi, přidejte šalotku a restujte. Poté přisypejte česnek a restujte další minutu.


Vmíchejte protlak, sůl, černý pepř, muškátový oříšek a povařte necelou minutu. Přidejte rajčata, rajčatovou omáčku a přilijte balsamico.


Omáčku nechte lehce probublávat asi 5–7 minut a občas promíchejte. Pánev sundejte z plamene, vmíchejte čerstvé bylinky, smetanu a uvařené gnocchi.


Asi polovinu přendejte do zapékací mísy, poklaďte polovinou natrhané mozzarelly, přidejte zbylé množství rajčatových gnocchi a poklaďte zbylým sýrem. Mísu vložte do trouby a gnocchi zvrchu ogrilujte, aby sýr zezlátl.

reklama
reklama

Komentáře