Zapečené tortilly pro všechny

Suroviny:


  • 4 kusy tortill

  • 250 g hovězího bifteku

  • 1 lilek, cuketu, červenou cibuli

  • 2 mrkve

  • 50 ml olivového olej

  • 60 g kozího sýru

  • 2 papriky (1 červená, 1 žlutá)

  • sůl a pepř mletý

  • 2 stroužky česneku

  • 3 lžíce medu

  • 20 ml jablečného octa

  • 1 lžička oregana, majoránky, tymiánu

  • 100 g polníčku



Postup:

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Připravíme si marinádu. Olej smícháme s prolisovaným česnekem, medem, octem a bylinkami, vše promícháme.

Maso dáme do marinády a necháme cca 20 minut odležet.  Mezitím si nakrájíme lilek, cuketu, papriky, mrkev a cibuli na proužky. Maso vyndáme z marinády a na chvilku naložíme i zeleninu.

Zeleninu s masem ogrilujeme. Na pánvičce nebo v troubě si nasucho nahřejeme tortilly. Kozí sýr nadrobíme a natrháme si listy polníčku. Na nahřáté tortilly poklademe přiměřené množství masa se zeleninou, přidáme kozí sýr a listy polníčku a zabalíme do tortilly.

reklama
reklama

Komentáře