Moje sladké tajemství

Zapečené vepřo knedlo zelo

Suroviny:

1 kg brambor uvařenýchve slupce

1 vejce

100 g krupičky

2 lžíce bramborového škrobu

cca 200 g hrubé mouky

1 vrchovatá lžička soli

1 sáček červeného zelí

1 cibule

0,5 kg mletého vepřového masa

dle chuti sůl, pepř

1 lžíce oleje

2 lžíce sádla

Postup:

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme celé vejce, krupičku, sůl a škrob. Hrubou mouku přidáme dle potřeby – tak, aby nebylo těsto lepivé.

Ihned vytvoříme válečky a dáme je vařit do osolené vroucí vody na cca 15 minut (dle velikosti knedlíku, uvaření zkontrolujeme rozkrojením). Uvařené knedlíky necháme vychladnout.

Zelí slijeme a rozprostřeme ho do zapékací misky. Cibuli jemně pokrájíme a osmahneme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a mícháme, dokud se neopeče dozlatova. Pak ho rozprostřeme na zelí.

Vychladlé knedlíky nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na maso. Potřeme sádlem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 min – sledujeme. Po upečení ozdobíme petrželkou.

Tip!

Jestli chcete pestřejší pokrm, můžete přidat i červené zelí, ideálně oslazené medem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden