Můj čas na kafíčko

Zapomíná na své domácí štěstí?

Ve Slunečné hraje obětavou a starostlivou Bětu, která o všechny pečuje, jako by to byly její děti. Paradoxně se ale zdá, že svoje vlastní potomstvo Iva Hüttnerová (72) ve skutečnosti tak trochu zanedbává.

Herečka má i v seniorském věku energie na rozdávání, ale vypadá to, že mezi hlídání vnoučat ji moc nerozděluje. Důkazem toho může být nesčetné množství aktivit, kterým se věnuje, a věřte nebo ne, pečení a vaření pro početnou rodinu mezi nimi opravdu nenajdete.

S dcerou Klárou (36). Rodina jistě ocení, když si na ně najde čas.

Jako Běta ze Slunečné nevaří

„Nejsem Běta ze Slunečné,“ říká rezolutně s tím, že celé dny u plotny rozhodně netráví. Vaření jí přijde pomíjivé. Nač trávit hodiny v kuchyni, aby se všechno potom rychle snědlo a další čas se zabil mytím nádobí? Hüttnerová přiznává, že role ve Slunečné je pro ni jakousi kuchařskou školou.

„Vařím tam spoustu věcí, o kterých ve skutečnosti nemám ani tušení, jak se dělají,“ říká a připouští, že si ráda na nějaké dobré jídlo zajde do restaurace. Takový postoj by od bývalé moderátorky pořadu Domácí štěstí málokdo čekal. Televizní pořad se nesl v duchu „starých dobrých časů“, které jsou Ivě blízké.

Sama si potrpí na staré předměty, které sbírá. Navíc už skoro padesát let maluje obrazy a za sebou už má několik výstav po celém světě. K tomu hraje v divadle i seriálech a mne si ruce, jak se jí daří všechno stíhat.

„Podařilo se mi to hezky skloubit, že jsem hrála divadlo i malovala,“ říká. Kam do toho ale zapadá péče o její čtyři vnoučata, a dokonce dvě pravnoučata? Má na ně babička vůbec čas?

Zahrada je přednější?

Do toho je ještě velká zahradnice a svou zahradu si zvelebuje už sedmnáct let. Má na ní potůček i jezírko s rybičkami a občas jí tu pomáhá celá rodina, která se zde schází. V denním kontaktu je prý herečka hlavně s jedním z vnuků, který bydlí nedaleko. A ten svou babičku občas stojí pořádnou dávku nervů.

„Kope tu balónem do kytek, všude jsou odrážedla, pískoviště a najednou se ta zahrada přizpůsobuje tomu dvouletému chlapečkovi,“ říká Iva Hüttnerová a dodává, že vnuka má ale natolik ráda, že věci, které by ji dřív přiváděly k šílenství, si od něj klidně nechá líbit. Tak snad si na něj po konci Slunečné najde i víc času.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden