Moje chvilka pohody

Žárlí partner na váš úspěch?

Žárlivost, která zůstává bez povšimnutí nebo je ignorována, může přerůst v toxické chování, které může vašeho partnera tak drasticky proměnit, že ho přestanete poznávat.

Jde o to, že většina lidí skrývá tyto pocity hluboko uvnitř a je pro nás těžké odhalit, zda na nás žárlí nebo ne. Jak zjistit, zda na vaše úspěchy opravdu žárlí?

Pochvaly skrývá za urážky

Pokud žárlí, udělá vše, co je v jeho silách, aby vás ve svém komplimentu „shodil“. Dávejte pozor na pasivně agresivní výrazy. Mají radost z vašich chyb. I když je to chyba, kterou jste udělali už dávno. Mohou se cítit šťastní a spokojení, když narazíte na neúspěch. Kdokoli, kdo se raduje z neúspěchu druhého, není osobou, se kterou chcete trávit čas.

Odtažitost a pomluvy

Všímejte si, zda se váš přítel chová odtažitě, že je stále „zaneprázdněný“, ale na vaše společné přátele si čas udělá. Někdy si ani neuvědomí, že na vás žárlí. S největší pravděpodobností to začne pocitem „nelibosti“, zvláště pokud dosáhnete něčeho, po čem toužil on. Bude vás možná pomlouvat. Vaše úspěchy začne snižovat.

Shazuje vás

Pokud máte dobré zprávy, začne hledat něco negativního, co by řekl, abyste měli pocit, že jste si to nezasloužili. Třeba: „Ještě neoslavujme, ještě to nemáš oficiálně potvrzené.“ Existuje další způsob, jak může žárlivý přítel snížit důležitost vašeho úspěchu.

Při komentování vašeho úspěchu zdůrazní, že jsou lepší než vy. I když existují žárliví lidé, kteří se vám budou snažit vyhýbat, jsou tu další, kteří se budou snažit být s vámi každou sekundu.

Ve skutečnosti se v některých výzkumech dospělo k závěru, že tato žárlivost může lidi spojit, ale ne dobrým způsobem. Není to stejný pocit jako se skutečným přítelem.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden