Můj čas na kafíčko

Zasněte se s námi - Seychely

Jednou z takřka rajských destinací turistů jsou bezesporu Seychely, které nabízí krásné pláže s čistým mořem v kombinaci s panenskou přírodou. Tento úžasný kousek světa opravdu stojí za poznání.

Před několika dny nám začal rok 2023 a určitě je na čase se zasnít nad tím, co bychom v něm chtěli zažít. Taková dovolená na exotických ostrovech Seychely by se určitě líbila každému z nás.

Oblíbená snová destinace

Seychely jsou opravdu krásné místo, kde si nejenom opočinete, ale navíc si užijete i krásy přírody. Asi neexistuje turista, který by tu nestrávil alespoň jeden celý den na místních krásných plážích. Ty patří k celosvětové špičce.

Asi ty vůbec nejnádhernější naleznete na ostrově La Digue, konkrétně se jedná o trojici sousedících zátok Grand Anse, Petite Anse a Cocos Anse. I v plné sezoně si tu člověk vždy najde své místo, které může alespoň na pár hodin považovat za své soukromé.

Asi tou nejatraktivnější pláží je pak Anse Source d’Argent. Hra světel a stínů, žhavého slunce a jiskřivého moře je kombinací, která vám přijde jako vytržená z jiného světa. Tady se to bez focení určitě neobejde.

Ráj pro milovníky podmořského světa

Jelikož tu je moře křišťálově čisté, je doslova rájem pro milovníky šnorchlování. Pokud mezi ně patříte i vy, pak vyzkoušejte zátoku Anse Lazio na ostrově Praslin. Podmořský svět je tu skutečně pestrý a stojí za to ho objevovat.

Když už jsme na Praslinu, určitě se zastavte v národním parku Vallée de Mai, který je jediným místem na světě, kde spatříte volně rostoucí palmu lodoceiu seychelskou, což je palma, která rodí dvoukomorové kokosy a jedná se o národní symbol.

Park nabízí tři časově rozdílné bezvadně značené stezky, z nichž ani ta nejdelší nezabere víc než tři hodiny volné chůze. Pokud budete během procházek parkem potichu, můžete se zaposlouchat i do dechberoucího zpěvu ptactva. K parku se snadno dostanete autobusy, které jezdí napříč celým ostrovem velmi často.

Vypravit se sem je možné úplně kdykoli

Pokud máte rádi jízdu na kole, pak doporučujeme ostrov La Digue, kde na něm jezdí skoro každý. A není se čemu divit, vždyť za pouhých 200 Kč si tu můžete půjčit bicykl na celý den. Volně tu žijí velké suchozemské želvy, které si tu hezky pomalu a v klidu „špacírují“.

Můžete si je tak prohlédnout pěkně zblízka a menší děti se na nich dokonce mohou svézt. Seychely jsou skvělé pro turisty také proto, že sem můžete vyrazit prakticky kdykoli, a to klidně i v lednu či na jaře. V průběhu roku se tu pohybují teploty mezi 24 a 32 °C, teplota vody je pak od 25 do 27 °C, což jsou rozhodně příjemné hodnoty.

Místní speciality

V jídelníčku seychelské kuchyně převládají čerstvé ryby a další plody moře. Mezi další oblíbené hlavní suroviny patří rajčata, vanilka a pekanové ořechy. Z koření se tu nejvíce používají feferonky, česnek, kardamom a tamarind.

Místní specialitou je určitě čerstvá dravá ryba Red Snapper, zapečené mušle či rybí talíř připravovaný z nejrůznějších mořských plodů a zalitý omáčkou. Ochutnat se vyplatí i maso z divkého krocana, žabí stehýnka či želví maso.

Za kulinářskou specialitu je považován milionářský salát z mladých palmových výhonků (salade de palmiste), který patří mezi dražší pochoutky. Oblíbeným moučníkem je ten z karamelizovaných banánů, vanilky a kokosu.

K pití je tu populární výborný čaj z místního čajovníku. Z alkoholických nápojů pak tradiční světlé pivo Seybrew Lager a Chilled stout. Z likérů se tu hodně pije kokosový Coco d’Amour nebo nápoj podobný rumu z ananasu a třtiny bacca.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden