Moje sladké tajemství

Zastavte konečně nepříjemné pocení

Nosíte kvalitní košile, ale musíte se denně víckrát převlékat? Abyste neměla s blížícím se létem strach vyrazit ven, připravili jsme pro vás přehled metod, které nežádoucímu pocení zabraňují.

Potit se je samozřejmě přirozené, tělo se tak chrání před přehřátím. Čeho je ale moc, toho je příliš. Pokud máte s pocením problémy, či vás dokonce trápí hyperhidróza, tedy nadměrné pocení, pak zbystřete.

Důležité je najít příčinu, abyste věděla, jak problém správně řešit. Vyloučí-li se zdravotní problémy, pak vám mohou pomoci tyto metody.

1. Deodoranty a antiperspiranty

Deodoranty i antiperspiranty fungují odlišným způsobem.

Deodoranty obsahují antibakteriální látky, které zabraňují reakci potu s bakteriemi, které zápach způsobují, antiperspiranty naproti tomu zabraňují samotnému pocení. V dnešní době jsou k mání nejrůznější produkty, od tuhých přípravků až po výrobky ve spreji. Jaký druh zabrání nechtěnému zápachu nejspolehlivěji? To nejde jednoznačně říci. Každému totiž vyhovuje něco jiného. Na trhu najdeme i výrobky proti pocení s příměsí stříbra. Stříbro neslouží ani tak na snížení intenzity pocení, ale k dezinfekci kůže.

2. Botulotoxin

Princip účinku botulotoxinu spočívá v zabránění převodu vzruchů nervových vláken na potní žlázy a tím k dočasnému omezení nebo úplnému zastavení pocení. Účinek nastupuje pozvolna během 2 až 10 dnů od zákroku a přetrvává až rok, někdy i déle. Ačkoliv není výsledek trvalý, lze aplikaci bez obav opět opakovat, přičemž s počtem opakování se efekt prodlužuje.

Tato metoda se provádí ve specializovaných salonech, je šetrná a bezpečná.

3. Životospráva

Správná a vyvážená strava dokáže pocení také zmírnit. Nejpodstatnější je vyloučit z jídelníčku kávu, kofeinové nápoje, kořeněná a příliš slaná jídla.

Je dobré naopak jíst víc syrové zeleniny, ovoce a lehce stravitelná jídla. Vyzkoušejte také šalvěj, která stahuje potní žlázy.

4. Jedlá soda

Koupel s jedlou sodou je skvělá proti pocení nohou. Malé množství můžete nanést i do podpaží, kde neutralizuje zápach. Můžete ale také použí dětský pudr s obsahem azulenu..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden