Můj čas na kafíčko

Zatočte jednou provždy s kousáním nehtů!

Také bojuje s otravným zlozvykem kousání nehtů? Vadí vám, že se nedá před vaším okolím nijak utajit a nevíte, jak se ho zbavit? Máme pro vás pár tipů, jak se nadobro zbavit téhle ošklivé neřesti! Některé vás nebudou ani nic stát. Stačí jen zaměstnat své ruce, ústa nebo vědomí.

Myslete na to, že je to nejen odporné, ale také škodlivé pro vaše nehtové lůžko a zdraví! Za nehty je i po umytí rukou spousta bacilů, které narušují při věčném ožužlávání vaši imunitu. Nehty navíc nemůžete nikde odložit. Máme je neustále na očích! Proto je potřeba s tímhle zlozvykem přestat hned a jednou provždy! Vyzkoušejte pár triků, které vás hlavně během nečekaného psychického vypětí, se kterým se kousání pojí, odradí.

Sáhněte po výraznějším laku

Nalakovat si nehty je jednou ze zaručených rad, jak si je během dne přestat okusovat. Taková výrazná barva jako je například červená nebo růžová vás určitě odradí od zamýšleného kousání. Chce to ale chvíli počkat, než vám nehty dorostou do alespoň nějaké přijatelné délky. Co tedy dělat, než takhle doba nastane?

Najděte si náhradu!

Žvýkejte! Pokud máte nepřekonatelné nutkání pustit se do vašich nehtů (a když je řeč o nehtech a okusování, myslí se tím i kůžička kolem nehtového lůžka), zaměstnejte svoje ústa něčím jiným! Kupte si balíček oblíbených žvýkaček a nutkání bude to tam.

Pomoc v podobě umělých nehtů

Pokud nemáte ráda žvýkačky nebo vás z jejich věčného přežvykování bolí pusa, odhodlejte se k razantnějšímu kroku a nechte si na nějaký čas udělat umělé nehty. Je prokázáno, že spousta žen se díky nemožnosti kousání nehtů časem svůj zlozvyk odnaučila a už se k němu nikdy nevrátila.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Štítky:

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden