Moje sladké tajemství

Zatočte s letními neduhy s pomocí přírody

Krásné letní měsíce kupodivu patří k tomu nejrizikovějšímu období v roce. Je to proto, že se všichni snaží trávit hodně času na výletech v přírodě, kde na každého číhá plno různých nástrah.

Ať už odjíždíte na vytouženou dovolenou k moři, relaxujete na chalupě, či doma na zahrádce, vnímáte léto jako tu nejkrásnější část roku. Přesto se právě v těchto měsících děje daleko víc úrazů a jiných zdravotních komplikací, než v ostatních měsících.

Typické letní potíže

Je to proto, že venku v přírodě na vás číhá daleko víc nástrah, než doma či v kanceláři. A tak se setkáváte s drobnými povrchovými poraněními a odřeninami, s hmyzími štípanci, se spáleninami od sluníčka, či střevními potížemi způsobenými horkem nebo nedostatečně tepelně upravenými pokrmy ze stánků rychléh o občerstvení. Naštěstí existuje spousta přírodních způsobů, jak tyto typické letní neduhy léčit.

Doplňujte tekutiny

Jednou z typických letních chorob jsou náhlé střevní potíže. Ty jsou nebezpečné zejména tím, že při nich vždy dochází k významné ztrátě tekutin, a s nimi také minerálů důležitých pro náš organismus.

Následná nebezpečná dehydratace se projevuje pocitem žízně, malátností a únavou. Sliznice jsou suché a kůže ztrácí pružnost. Proto je během tohoto onemocnění nejdůležitější stále doplňovat tekutiny.

Dejte si čaj nebo mrkvovou šťávu

Vhodné nápoje jsou voda, minerálky, kterými zároveň doplňujeme minerály vyplavené z těla, silný černý nebo zelený čaj, bylinné čaje, rehydratační nápoje, mrkvová šťáva, případně i po lžičkách Coca Cola.

Nápoj na doplnění energie

Naopak, naprosto nevhodné nápoje jsou mléko, káva a jakýkoliv alkohol.

Kdo se chce po průjmu rychleji postavit na nohy, může vyzkoušet rehydratační nápoj. Na jeho přípravu budete potřebovat 250 ml vody, 4 lžičky citrónové šťávy, 3 lžičky medu, půl lžičky jedlé sody a půl lžičky soli.

Uvedené suroviny smícháte a během hodiny vypijte..

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden