komerční sdělení

Zatočte s nadváhou a buďte znovu plní energie

Problémy s váhou je možné nejen vidět, ale je možné je i cítit. Obezita nebo špatné stravovací návyky s sebou přinášejí únavu, špatné trávení a další zdravotní problémy. Chcete se ve svém těle cítit dobře? Pak jsou následující řádky právě pro vás!

Zázrak jménem keto dieta
Ketogenní dieta je způsob stravování s vysokým obsahem tuků, dostatečným obsahem bílkovin a velmi nízkým obsahem sacharidů. Původně se v medicíně používala především k léčbě těžko kontrolovatelné epilepsie u dětí. Dnes je pro své úspěchy využívána jako nenáročná a zdravá forma redukce hmotnosti.

Jak zhubnete pomocí keto diety?
Princip keto diety spočívá v tom, že je potřeba tělo donutit k tomu, aby spalovalo tuky, namísto sacharidů. Toho je možné docílit tím, že sacharidy našemu tělu jednoduše nedopřejeme. Díky tomu játra přemění tuk na mastné kyseliny a ketony. Tyto ketony pak slouží jako náhradní zdroj energie.

Abyste produkovali ketony, musíte se dostat do tzv. ketózy, což je metabolický stav, kterého dosáhnete, budete-li konzumovat naprosté minimum sacharidů. Obecně se uvádí, že denní limit je 50 gramů sacharidů (včetně škrobů). Každé tělo však reaguje individuálně, a tak je někdy potřeba ubrat ještě více. Po zhruba 4 dnech by se měla dostavit ketóza, což je možné poznat tak, že se najednou budete cítit plní energie, bez chuti na sladké a také bez pocitu nekontrolovatelného hladu, což je rovněž jeden z důvodů, proč je dieta tak efektivní.

Pro koho je dieta vhodná?
Dieta je nejčastěji používána k rychlé redukci hmotnosti. Díky svým zdravotním benefitům však může být vhodným podpůrným prostředkem pro léčbu či tlumení projevů cukrovky či již zmíněné epilepsie. Pomoci může také osobám se srdečním onemocněním, onemocněním mozku a cévní soustavy. Jelikož sacharidy přiživují zánětlivé procesy v těle, keto dietou si můžete dopomoci k jejich léčbě. Výrazné zlepšení je možné pozorovat například u lidí trpících na akné.

Možné terapeutické využití ketogenní diety bylo studováno také u mnoha dalších neurologických poruch, jako je Alzheimerova choroba, autismus, rakovina, Parkinsonova choroba a u poruch spánku.

Keto dieta je doporučována i vytrvalostním sportovcům, kterým pomáhá udržovat poměr svalů a tuků. Je také dokázáno, že sportovci, dodržující keto dietu, spalují více kalorií než ti, kteří se stravují běžně.

Jak vypadá jídelníček při keto dietě?
Takřka neomezeně můžete konzumovat zdravé přírodní tuky, jakými jsou rostlinné oleje, máslo a dokonce i sádlo. Další vhodnou potravinou je maso všech druhů a barev, ryby a mořské plody. Povoleny jsou také mléčné výrobky a sýry. Významnou část vašeho jídelníčku by měla tvořit také zelenina. Povolena je však pouze zelená zelenina a to jen ta, která roste nad zemí. Pro svůj vysoký podíl sacharidů jsou zakázána rajčata či barevné druhy paprik. Z jídelníčku je potřeba vyřadit také veškeré sacharidy a škroby, což jsou nejen sladkosti, ale také veškeré pečivo a přílohy jako těstoviny, rýže či luštěniny.

Keto dieta jednoduše a bez hladovění
Nechcete-li se zatěžovat čtením etiket a vařením speciálních pokrmů, můžete si zakoupit potraviny a instantní jídla od KetoMIX. Tato česká firma nabízí balíčky speciálních keto jídel, jejichž příprava je velmi jednoduchá, rychlá a hlavně chutná. Můžete si pochutnávat na proteinových koktejlech různých příchutí, na polévkách, palačinkách, omeletách, ovocných kaších nebo dokonce i na speciálním pečivu, čokoládě či vínu. Unikátní složení obsahuje bílkoviny nejvyšší kvality, vlákninu a vitamíny a k tomu úplné minimum sacharidů.

Vaše stravování tak budete mít pod kontrolou a úbytek hmotnosti máte zaručený. Několik stovek spokojených zákaznic a zákazníků jsou toho důkazem.

Veškeré informace o KetoMix dietě a zkušenosti spokojených zákazníků najdete na ketomix.cz.

Staňte se členem Premium sekce
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden